01.23.2022 11:54

Raliul Estoniei: obiective atinse

  • Pilotul Marco Tempestini a terminat Raliul Estoniei pe locul 15

 

  • Pilotul Simone Tempestini oprit de o problema electrica din lupta pentru un loc pe podium

 

  • Un test util pentru urmatoarele competitii în care sunt implicati pilotii Napoca Rally Academy

 

Echipajele Marco Tempestini/Nicola Arena si Simone Tempestini/Dorin Pulpea au luat startul, în acest weekend, la Raliul Estoniei, ca parte a programului de pregatire pentru urmatoarele provocari ale sezonului 2014.

Marco Tempestini si Nicola Arena au luat startul în Raliul Estoniei, etapa a VII-a din Campionatul European de Raliuri cu modelul Ford Fiesta R5. “Aveam nevoie de kilometri pe probe de macadam foarte rapide si Raliul Estoniei este perfect pentru asta”, a spus Marco Tempestini, înaintea etapei din Estonia.

Marco-Tempestini

Prima zi a fost una lunga in care Marco Tempestini a avut probleme sa gaseasca un ritm bun, iar în final a terminat pe locul 22 în clasamentul general. “A fost o zi dificila. M-am chinuit sa gasesc un ritm bun, dar nu am reusit. Sunt probe foarte, foarte rapide si lipsa de experienta se simte imediat. Totusi este pregatirea perfecta pentru Raliul Moldovei”, a spus Tempestini, dupa primele 9 probe speciale.

Nicola-Arena

În ziua a doua lucrurile au mers mult mai bine si pe ultimele 6 probe, Marco Tempestini si Nicola Arena au reusit sa urce pâna pe locul 15 în clasamentul general. “S-a terminat mai bine decât a început. Încet, încet am câstigat încredere la viteze mari si am crescut ritmul. Am terminat si pe un loc acceptabil si sigur suntem pregatiti pentru Raliul Moldovei acum”, a concluzionat Marco Tempestini.

Ford-Fiesta

Simone Tempestini si Dorin Pulpea au luat startul în aceasta etapa cu modelul Citroen DS3 R3, ca parte a pregatirii pentru Raliul Finalndei, etapa din Campionatul Mondial de Raliuri inclusa în Junior WRC.  În prima zi cei doi au terminat pe doua speciale în top 3 si se aflau în lupta pentru un loc pe podium dupa primele noua probe speciale. “As vrea sa le multumesc celor de la Colina Motorsport pentru ca ne-au pus la dispozitie caroseria pentru etapele din Estonia si Finlanda, dupa incidentul nostru din Polonia. Sunt foarte multumit de ritmul de astazi, iar obiectivul nostru este sa avem încredere în masina pe probe speciale foarte rapide din Finlanda”, a spus Simone Tempestini.

Citroen-DS3

Simone Tempestini a început ziua secunda cu o victorie de proba speciala, apoi pe PS 11 a terminat cu cel de-al III-lea timp, iar pe PS 12 a fost, din nou, cel mai rapid. O problema electrica l-a scos însa din lupta în momentul în care se afla pe locul doi la 2WD.

Dorin-Pulpea

Obiectivul nostru era sa ne pregatim pentru Raliul Finlandei si, chiar daca am abandonat, ne-am atins acest obiectiv. Am avut un ritm foarte bun pe aceste probe rapide si suntem pregatiti acum pentru provocarile din Finlanda”, a mai adaugat si Simone Tempestini.

Simone-Tempestini

Urmatoarea provocare pentru echipajele Napoca Rally Academy este Raliul Moldovei, programat în perioada 25 – 26 iulie 2014. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto