06.24.2021 12:02

Raliul Clujului 2010

Campionatul National de Raliuri – DUNLOP este cel mai important eveniment automobilistic din tara noastra.

Raliul Clujului 2010

Campionatul National de Raliuri – DUNLOP este cel mai important eveniment automobilistic din tara noastra.

Desfasurat sub egida Federatiei Române de Automobilism Sportiv, manifestarea cuprinde anual, cele mai importante orase ale tarii. Campionatul National de Raliuri – DUNLOP a cunoscut de la an la an o crestere valorica datorata atât evolutiei tehnologice a autoturismelor de concurs, cât si datorita implicarii financiare a diverselor companii de notorietate nationala si mondiala. Acestea au remarcat ca – dupa modelul campionatelor occidentale de gen – si CNR a devenit un instrument extrem de util de promovare a imaginii proprii sau a brandurilor companiilor respective.

În fiecare an, în luna iunie, caravana Campionatului National de Raliuri poposeste la Cluj-Napoca pentru Raliul Clujului, una dintre etapele traditionale ale acestui campionat, prima editie desfasurându-se în anul 1975.

Clubul Sportiv SAVU RACING a preluat organizarea acestei competitii în anul 2003, într-un moment de cumpana a acesteia si a reusit în cele 7 editii desfasurate de atunci sa ajunga la un numar dublu de echipaje participante, anul 2008 marcând cel mai mare numar de echipaje înscrise (80) la o competitie de Campionat National din ultimii 20 ani.

Schimbarea suprafetei de rulare de la macadam la asfalt, începând cu anul 2004, precum si alegerea unor trasee aflate în apropierea municipiului Cluj-Napoca, usor accesibile publicului spectator, au dus la cresterea interesului fata de aceasta manifestare. Organizarea unor probe superspeciale în oras, dedicate exclusiv spectacolului a atras, începând cu anul 2007, aproximativ 20.000 de spectatori.

Organizarea ireprosabila si participarile de calitate au ridicat constant etalonul manifestarii si, alaturi de complexitatea si dificultatea traseului, au reusit sa claseze acest raliu pe locul 1 în preferintele sportivilor si spectatorilor în sondajele de opinie în anul 2007, respectiv 2008 (sondaj realizat de ProRally – www.prorally.ro – referitor la cele 10 etape desfasurate). Toate aceste aspecte fac din Raliul Clujului evenimentul auto central al anului în judetul Cluj. C.S. SAVU RACING a obtinut, pentru prima oara în ultimii 5 ani, recunoasterea internationala FIA pentru un raliu din România, Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants, editia 2009, ramânând singura etapa de acest gen în sezonul trecut.

Pentru sezonul 2010 organizatorii doresc înscrierea Raliului Clujului în Cupa Europei Centrale FIA–CEZ, alaturi de etape desfasurate în ?ari ca Austria, Cehia, Croatia, Italia, Polonia, Slovacia, Ungaria. De asemenea, organizatorii se afla în discutii avansate cu Federatia Maghiara de Automobilism Sportiv (MNASZ) pentru ca acest raliu sa conteze ca etapa si în cadrul Campionatului Maghiar de Automobilism. Acest lucru duce automat la cresterea cu pâna la 100 a numarului de echipaje participante, având efecte benefice atât asupra promovarii orasului si jude?ului nostru în afara ?arii, cât si asupra spectacolului sportiv oferit fanilor motorsportului din România. 

Bineinteles ca, privind retrospectiv, bugetul acestei manifestari a crescut proportional cu complexitatea si notorietatea ei, acest lucru neputând deveni posibil fara implicarea Primariei si a Cosiliului Local al municipiului Cluj-Napoca precum si  a Consiliului Judetean Cluj care au înteles ca aceasta manifestare poate fi un bun vector de imagine pentru zonele turistice din judet si pentru Cluj-Napoca.

Totodata ne face placere sa sarbatorim succesul alaturi de parteneri deveniti, deja, traditionali: Mobil 1 prin Star Lubricants Ltd., Banca Transilvania, Compexit Trading, Topcar, Valtra, Karcher prin Epinvest, Cora, MCar Trading, RMB Interauto, Toyota, Autonet, Adax, Marso, Gamoni, Pepsi, Huski, PMA Invest, Zoli Car Assistance, precum si o multitudine de parteneri tehnici fara ajutorul carora nu am fi putut ajunge la un asemenea nivel.

sursa: Savu Racing
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto