09.18.2021 19:01

Qatar Red Bull Rally Team a castigat prin pilotul Nasser Al-Attiyah

Qatar Red Bull Rally Team a ramas neinvinsa dupa ce a castigat a treia speciala consecutiva in desertul din Peru. Nasser Al-Attiyah a fost cel care a adus victoria pentru echipa in aceasta etapa, dupa ce Carlos Sainz s-a impus in primele doua zile din Raliul Dakar.

Nasser Al-Attiyah si Lucas Cruz, copilotul sau, au inceput ziua in pozitia a saptea, iar dupa victoria din aceasta proba au urcat pana pe locul secund in clasamentul general.

Ziua a III-a a Raliului Dakar nu a fost una foarte buna pentru echipajul Carlos Sainz si Timo Gottschalk, copilotul sau. Cei doi au pierdut prima pozitie in clasamentul general dupa ce s-au confruntat cu probleme electrice si au facut si o pana intre Pisco si Nazca. Carlos si  Timo au pierdut pozitii importante in clasament, dar pot recupera in ziua a patra tinand cont ca vor avea 13 masini care pleaca in fata lor.

Buggy-ul conceput de Qatar Red Bull Rally Team a castigat primele etape si toata lumea din bivuac a inceput sa reconsidere previziunile facute inainte de cursa. Atat Carlos Sainz, cat si Nasser Al-Attiyah au demonstrat ca pot castiga probe, iar buggy-ul s-a dovedit a fi extrem de competitiv inca de la prima participare in Dakar. In aceste conditii, echipa si-a fixat ca obiectiv o clasare pe podium. Raliul Dakar este insa abia la inceput, in ziua a IV-a fiind programata o proba speciala de 288 km intre Nazca si Arequipa.

Declaratii piloti:

Nasser Al-Attiyah:Victoria de proba speciala este un rezultat foarte bun pentru echipa si ne plaseaza intr-o pozitie favorabila pentru a castiga si speciala a patra. Esta fantastic ca am reusit sa castigam primele trei probe cu noul buggy. Ziua a treia a fost una dificila cu puncte de control dificile si mult nisip. Faptul ca am obtinut prima victorie in astfel de conditii este foarte placut. Ce este insa si mai placut este ca masina noastra a castigat pana acum toate probele.

Carlos Sainz:Motorul nostru a avut probleme pe primii kilometri si pana la urma am fost nevoiti sa ne oprim. Am crezut ca totul s-a terminat pentru noi dar am reusit sa remediem problema si sa ajungem la sosire. Chiar daca am pierdut pozitii importate sunt multumit ca am ajuns la start si ca putem continua cursa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto