12.01.2021 21:53

Programul Ford Driving Skills for Life

1.400 de soferi români instruiti prin programul Ford Driving Skills for Life

Ford România anunta astazi ca aproape 1.400 de tineri soferi au fost instruiti în cadrul cursurilor gratuite de conducere preventiva Ford Driving Skills for Life editia 2015.

Programul a fost oferit anul acesta la Iasi, în perioada 22-24 mai 2015, în parcarea de la ERA Parking Mall si a continuat în weekend-ul 29-31 mai 2015 în Cluj-Napoca, în spatiul pus la dispozitie de Polus Center. Ford Romania si NRA a avut ca si partener la Cluj-Napoca pe RMB Inter Auto, dealer autorizat Ford in jud. Cluj.

Ford Driving Skills for Life se afla în al II-lea an de viata în România, dupa ce el a demarat cu succes în 2014, cand au fost organizate doua sesiuni si anume la Craiova, respectiv Bucuresti, evenimente în urma carora au fost instruiti peste 1.000 de tineri conducatori auto.

În Europa, Ford a lansat acest program de conducere preventiva în 2013 si pâna în prezent au participat peste 6.000 de soferi. Pentru 2015, Ford a anuntat o investitie de  peste 2.600.000 Euro, pentru a instrui alti 5.000 de soferi la nivel european, dintre care aproximativ 1.400 sunt români.

Cumulat în 2014 si 2015 în România, prin programul Ford Driving Skills for Life au fost instruiti peste 2400 de soferi.

„Rata de participare la programul Ford Driving Skills for Life de anul acesta a fost peste asteptarile noastre si ne bucuram sa vedem ca exista atât de mult interes din partea tinerilor soferi români. Ne dorim sa continuam cu acest program interactiv de conducere preventiva si sa-l putem extinde în cat mai multe regiuni ale tarii”, a declarat Ana Maria Timis, Communications& Public Affairs Manager Ford România.

Programul Ford Driving Skills for Life este implementat în România alaturi de echipa Napoca Rally Academy, condusa de pilotul Bogdan Marisca, instructorul sef al Ford DSFL.

Pe lânga România, Franta, Belgia, Italia, Marea Britanie, Germania si Rusia, Ford extinde anul acesta programul si în Danemarca, Olanda si Turcia.

„Echipa Napoca Rally Academy este mândra sa fie parte din acest proiect frumos pe care Ford îl deruleaza nu numai în România, ci si în alte tari europene. Din pacate, foarte multi tineri mor în accidente de masina cauzate de lipsa experientei la volan si decizii luate gresit. Încercam ca prin intermediul Ford DSFL sa împartatim acele informatii si cunostinte care le-ar putea salva viata”, a declarat Bogdan Marisca.

Anul trecut, Ford a introdus o anumita sesiune în cadrul programului de instruire Ford DSFL pentru a sublinia în mod deosebit pericolele realizarii de selfie-uri la volan si ale altor activitati ce tin de social media. De asemenea, în cadrul programului este folosit si un costum special denumit «Drink Driving Suit», care simuleaza starea de ebrietate si modul în care aceasta afecteaza capacitatea de a conduce.

Costumul consta în folosirea unor ochelari cu câmp vizual îngust, mansoane pentru urechi, greutati la încheieturi si glezne si aparatori la coate, gât si genunchi. «Drink Driving Suit»  arata ca si cele mai simple activitati–cum ar fi mersul în linie dreapta – sunt mult mai greu de efectuat si demonstreaza cum o activitate mai complexa cum este condusul masinii devine mult mai dificila sub influenta alcoolului.

În 2014, Ford a publicat si rezultatele a doua studii care au aratat ca mai mult de unu din patru tineri a facut un selfie în timp ce conducea ** si ca majoritatea soferilor tineri din Europa declara ca au condus sub influenta alcoolului sau si-au vazut prietenii bând si conducând masina. ***

** Cercetarea Ford a fost realizata între 03.06.2014 si 27.06.2014. Esantion: 7.003 soferi cu vârste între 18-24 de ani, posesori de smartphone-uri, din Belgia, Franta, Germania, Italia, România, Spania si Marea Britanie.

*** Cercetarea Ford a fost realizata între 12.11.2013 si 20.11.2013. Esantion: 5.000 de soferi cu vârste între 18-24 de ani din Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie.

Cluj 01 Cluj 02 Cluj 03 Cluj 04 Cluj 05 Cluj 06 Cluj 07 Cluj 08 Cluj 09 Cluj 10 Cluj 11 Cluj 12 Cluj 13 Cluj 14 Cluj 15 Cluj 16 Cluj 17

Despre Ford Motor Company

Ford Motor Company, lider auto global, cu sediul la Dearborn, Michigan, fabrica sau distribuie autoturisme pe 6 continente. Cu aproximativ 164.000 de angajati si 70 de fabrici în toata lumea, marcile auto ale companiei includ Ford si Lincoln.

Compania ofera servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Pentru informatii suplimentare despre Ford si produsele sale din toata lumea, vizitati http://corporate.ford.com

Ford Europa fabrica, vinde si serviseaza vehicule sub marca Ford pe 51 de piete individuale si are aproximativ 66.000 de angajati. În plus fata de Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Divizia de Relatii cu Clientii Ford si 22 de facilitati de productie, inclusiv asocierile în participatiune. Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 – acelasi an în care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a început în 1911. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto