10.25.2021 9:55

Podium la Suzuka

Echipa Kagayama echipata cu anvelope Dunlop a urcat pe podium la Suzuka si conduc în clasamentul general al EWC

Echipa Kagayama echipata cu anvelope Dunlop a obtinut locul al III-lea în cursa de 8 ore de la Suzuka, etapa în Campionatul Mondial de Anduranta ce a avut loc ieri în Japonia. Echipa ce nu alearga în campionat, formata din Yukio Kagayama, Kevin Schwantz si Noriyuki Haga, a aratat ca experienta este o achizitie extrem de valoroasa în cursele de anduranta si ca, cu ajutorul unei stari de spirit pe masura, podiumul nu este o problema într-o cursa de anduranta. Kevin Schwantz, în vârsta de 49 de ani, a participat pentru prima data la acest eveniment sportiv. Americanul a fost Campion Mondial la MotoGP clasa 500 în 1993.

Principala competitoare pentru cea de-a III-a pozitie si o obitnuita a Campionatului Mondial de Anduranta FIM (EWC) a fost echipa Suzuki Endurance Racing Team (SERT) care a trecut linia de sosire a IV-a, la 07.30 pm ora locala. Conditiile meteo pentru partea din cursa desfasurata pe timp de noapte au inclus si ploaie pentru ultima jumatate de ora. Astfel echipa SERT, formata din pilotii Vincent Philippe, Anthony Delhalle si Julien Da Costa, a avansat în fruntea clasamentului, unde conduce în prezent cu 49 de puncte, cu 3 puncte mai mult decât echipa Monster Energy Yamaha YART care nu a putut obtine mai mult de locul 8 în cursa de ieri.

Alte II-a echipe Dunlop au terminat în top 10. Echipa Honda Kumamoto Racing a venit a noua în cursa de ieri, iar echipa Team R2CL, a X-a.

Echipa Honda TT Legends, o alta echipa importanta din EWC ce alearga echipata cu anvelope Dunlop, a fost surclasata de propriile probleme tehnice, fiind retinuta la boxe mai bine de 14 minute, chiar în primele tururi ale cursei. Pâna la sfârsitul etapei, echipa a reusit sa recupereze din timpul pierdut si s-a clasat a XXII-a din 50 de echipe participante.

Kevin Schwantz, pilot, Suzuki Kagayama

A fost o onoare sa concurez din nou aici, alaturi de acesti baieti extraordinari. Am fost norocos sa fiu în aceasta echipa excelenta. Motocicletele Suzuki au fost perfecte, iar anvelopele Dunlop ne-au ajutat sa ne conservam pozitia. Am dat tot ce am putut mai bun ca sa fiu cel mai rapid si fara greseala.

Peter Chapman, Coordonator de Cursa Dunlop EWC

Am facut ceea ce a trebuit sa facem – am adus acasa mai multe puncte în clasamentul EWC, iar podiumul echipei Team Kagayama a fost un bonus. Toate echipele noastre au alergat bine – cu o solida performanta, în conditii bune si fara riscuri – într-o cursa de anduranta care le-a venit manuta. A fost minunat sa lucrez cu Yukio, Nori si Kevin si a fost fantastic sa îi aud descriind anvelopele Dunlop ca fiind ‘minunate’.

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic al Echipei de Curse de Anduranta Suzuki, al echipei Honda TT Legends, al Kawasaki si Honda, precum si furnizorul exclusiv de anvelope pentru Moto2 si Moto3.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.

Anvelopele Dunlop au echipat vehiculul care a câstigat primul campionat de motociclete clasa 500 cc în 1949 si au dominat aceasta competitie de-a lungul urmatoarelor decenii. În 1991 motocicleta echipata cu anvelope Dunlop a câstigat primul din cele 3 titluri consecutive World Superbike si în 2008 Marco Simoncelli a obtinut cea de-a 200-a victorie consecutiva Dunlop în clasa 250 cc GP, o serie în care Dunlop si-a adjudecat 17 titluri mondiale. Anul 2010 a asistat la devenirea Dunlop ca principal furnizor de anvelope pentru Moto2, urmându-i 2012 pentru Moto3.

Cursele de anduranta au fost dominate de echipele si pilotii Dunlop, cu noua titluri din unsprezece în Campionatul Mondial de Anduranta obtinute începând cu anul 2002. Dunlop a câstigat fiecare premiu important pentru motociclete, de la GP World Championships la Isle of Man TT, de la World Superbike si Supersport la World Endurance, cu succese similare în motorcross si alte campionate off-road.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a motocicletelor principalilor producatori precum Honda, Kawasaki, KTM si Suzuki. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto