09.22.2021 18:26

Nou record mondial de 6 zile si 9 ore, din estul Rusiei pâna în Portugalia

  • Federal-Mogul Motorparts sponsorizeaza cursa de-a lungul Eurasiei catre un nou record mondial

 

  • Produsele Champion si FERODO au sponsorizat cursa în care Rainer Zietlow a stabilit un nou record mondial de 6 zile si 9 ore, din estul Rusiei pâna în Portugalia

 

Federal-Mogul Motorparts, o divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), a echipat cu cele mai noi produse FERODO® si Champion® o expeditie auto care a doborât un nou record mondial, strabatând peste 15.000 km de-a lungul întregului continent eurasiatic, din orasul Magadan din Rusia si pâna în capitala Portugaliei, Lisabona.

Cursa a durat sase zile, 9 ore si 38 minute, doborând recordul anterior de 8 zile si 15 ore. Echipa a condus un Volkswagen Touareg, dotat cu produse de frânare Ferodo si bujii incandescente, filtre si stergatoare Champion.

Soferul, germanul Rainer Zietlow, are deja trei recorduri Guiness si trei recorduri mondiale de cursa lunga, precum cel pentru cea mai lunga calatorie în jurul lumii într-un vehicul alimentat cu gaz natural comprimat (GNC), un record mondial pentru altitudine si recordurile pentru cea mai rapida masina pe Panamericana si pentru calatoria între Norvegia si Africa de Sud. Echipa lui Zietlow si-a început calatoria din Magadan, Rusia, pe data de 1 iulie, ora 06:00 AM. Traseul a acoperit distanta de 15.145 km, traversând mai mult de 20 de regiuni din Rusia, sapte tari si trecând prin 11 fusuri orare.

Calatoria a avut de înfruntat conditii extreme înca de la start: localnicii denumesc prima portiune de 3.000 km, între Magadan si Yakutsk, “Drumul oaselor”. Plin de gropi adânci si înselatoare, drumul devine deseori impracticabil dupa ploi abundente, astfel ca viteza de parcurgere a depins foarte mult de conditiile meteorologice.

“Suntem încântati ca am fost sponsorizati de Federal-Mogul Motorparts în aceasta încercare de doborâre a recordului”, a spus Rainer Zietlow. ”Performanta fiabila si durabilitatea au fost esentiale pentru succes. Am stiut ca alegând produsele FERODO si Champion, Volkswagen-ul Touareg cu care am participat va fi echipat cu piese OE testate extensiv, de calitate superioara, care nu ne vor lasa la greu.”

În ultimii 10 ani, Rainer Zietlow a contribuit la actiunile caritabile pentru ajutorarea orfanilor organizate de SOS Satele Copiilor. Echipa a vizitat unul dintre satele din Belarus înscrise în program pentru a dona 10 eurocenti pentru fiecare kilometru parcurs pentru aceasta organizatie, în timpul încercarii de a doborî recordul mondial.

Federal-Mogul_World Record Drive 01_kl Low Res

Modelul Volkswagen Touareg ales pentru aceasta expeditie este echipat cu un motor V6 TDI de 244 CP si a fost modificat pentru cursa la fabrica Volkswagen din Bratislava, Slovacia.

Lista de îmbunatatiri include lumini de drum cu intensitate sporita, suspensie întarita si jante dezvoltate initial pentru doborârea recordului North Cape-to-Cape Town. Adaugarea a doua rezervoare suplimentare de combustibil a ajutat la extinderea autonomiei vehiculului la incredibila cifra de 3.000 km.

Marea majoritate a componentelor Touareg sunt standard, inclusiv cele furnizate de FERODO si Champion. Orice posesor de Volkswagen Touareg poate achizitiona cu usurinta piese OE la acelasi standard de calitate ca cele folosite pe masina condusa de echipa lui Rainer Zietlow catre cucerirea recordului mondial, precum placutele si discurile de frâna Ferodo, stergatoarele, bujiile incandescente si filtrele Champion. Rainer Zietlow va expune Touareg-ul si discurile sale de frâna asa cum arata în urma calatoriei la Târgul Automechanika ce se va desfasura între 13 si 17 septembrie 2016 la Frankfurt.

Federal-Mogul_World Record Drive 02_kl. Low Res 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto