09.22.2021 17:41

Napoca Rally Academy: obiectiv atins în raliul de casa

 

  • Simone Tempestini si Napoca Rally Academy câstiga Transilvania Rally

 

  • Bogdan Marisca, Vlad Cosma si Mihai Manole au obtinut rezultate excelente

 

  • Napoca Rally Academy organizeaza o competitie si pentru amatori

 
Simone Tempestini si Napoca Rally Academy au câstigat Transilvania Rally, etapa a VI-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Bogdan Marisca a terminat pe locul secund la general, Vlad Cosma s-a clasat pe podium la clasa 3 si Mihai Manole a câstigat la 2WD, în timp ce Norbert Maior a fost nevoit sa abandoneze în urma unei iesiri în decor, iar Marco Tempestini a avut probleme tehnice.

Napoca Rally Academy a avut un weekend perfect si a reusit sa câstige Transilvania Rally, etapa a VI-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop, revenind astfel în lupta pentru titlul pe echipe.

Simone Tempestini si Marc Banca au început raliul cu 3 victorii de proba speciala si au încheiat prima zi cu un avans de peste 18 secunde fata de Bogdan Marisca si Carmen Poenaru, colegii lor de echipa.

Tempestini

Liderul clasamentului general a avut o evolutie excelenta pâna la final si în urma victoriei din etapa de casa si-a consolidat pozitia în lupta pentru un nou titlu national. “A fost un raliu frumos care s-a terminat asa cum ne-am propus. Ma bucur ca am obtinut înca o victorie si ca echipa noastra a avut rezultate atât de bune. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi si plec cu moralul ridicat în Finlanda unde în acest weekend este programata o noua etapa din Junior WRC”, a spus Simone Tempestini.

Cu o proba speciala câstigata, Bogdan Marisca si Carmen Poenaru si-au atins si ei obiectivele la Transilvania Rally. Echipajul Napoca Rally Academy nu a avut nicio problema în lupta pentru locul secund la general si a adunat puncte importante pentru echipa. “Am avut un raliu bun, am reusit sa ne atingem obiectivul, acela de a termina pe podium si de a câstiga în clasamentul pe echipe. Emotiile au fost mari pentru ca am evoluat în fata familiei, prietenilor, partenerilor si de aceea ne bucuram si mai mult pentru rezultatul obtinut. Va fi un final de sezon interesant”, a spus Bogdan Marisca.

Marisca
Reveniti dupa o pauza lunga, Vlad Cosma si Diana Hategan au fost implicati permanent în lupta pentru un loc pe podium la clasa 3. Dupa cele 9 probe speciale disputate, echipajul Napoca Rally Academy s-a clasat pe pozitia a III-a la clasa si pe locul 6 la general. “Sunt foarte bucuros ca am reusit sa revin în campionat si sunt multumit cu acest rezultat, mai ales ca avem primul loc la echipe. Le multumesc tuturor celor care au facut posibila participarea noastra la acest raliu”, a spus Vlad Cosma, care s-a impus în Power Stage la clasa 3.

Cosma
Mihai Manole si Florin Dorca au contribuit si ei decisiv la succesul echipei cu victoria la clasa 2WD. Mihai Manole s-a instalat pe prima pozitie dupa speciala a doua si nu a mai cedat pâna la final. “Ne-am simtit excelent pe probele de casa si asta s-a vazut în evolutia noastra. A fost un raliu dificil, iar rezultatul este perfect. Obiectivul nostru este sa terminam pe podium în clasamentul general, la clasa 2WD, si sunt sigur ca vom continua în acelasi ritm si la ultimele doua etape ale sezonului”, a spus Mihai Manole.

Rally
Marco Tempestini si Dorin Pulpea au luat startul în aceasta etapa cu un model Subaru Impreza la clasa 3, dar din cauza unor probleme electrice nu au avut nicio sansa la un rezultat de top. “Sa terminat Transilvania Rally cu primele 2 pozitii la general si victorie la echipe. NRA este încântata de cum au decurs lucrurile la acest raliu, atât din punct de vedere organizatoric, cât si din cel sportiv. Super speciala din P-ta Unirii, asa cum ne-am asteptat a fost un adevarat succes de public si tot raliul s-a bucurat de o prezenta remarcabila de spectatori pe probe. Noi, dupa problema electrica de vineri, care ne-a obligat sa revenim în superally, am mers doar pentru placerea de a pilota”, a spus Marco Tempestini.

Marco
Pentru Norbert Maior si Alina Bianca Pop etapa de la Cluj s-a terminat pe speciala a II-a în urma unei iesiri în decor. “Transilvania Rally a fost un raliu care s-a terminat prematur pentru noi. Pe proba regina a raliului, Manastireni, am avut parte de o iesire violenta în decor la o viteza mare. Noi suntem bine, atât eu cât si Alina nu avem nicio problema fizica iar acest lucru este cel mai important acum. Sper sa trecem cu bine peste acest moment si sa revenim cât mai repede pe probe”, a spus Norbert Maior.

Norbert
Dupa ce a organizat cu succes etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop, Napoca Rally Academy continua implicarea si în competitiile dedicate amatorilor. Astfel, NRA va organiza la Cluj Campionatul Judetean Promo Rally, o serie de 3 etape care se adreseaza celor care doresc sa vada daca au talent pentru motorsport. Doua dintre etape vor avea loc la Polus Center Cluj (30 iulie, 22 octombrie) si o etapa va avea loc la Gherla (22 septembrie). Campionatul va avea trei clase de concurs.

NRA
Prima etapa a campionatului va avea loc în data de 30 iulie, în parcarea Polus Center Cluj. Pentru primii 10 înscrisi, înscrierea va fi gratuita.
Intra pe http://www.napocarallyacademy.ro/etapa-i-promo-rally-cluj/ , descarca formularul de înscriere si trimite-l la adresa contact@napocarallyacademy.ro pâna în data de 29 iulie. În limita locurilor disponibile se vor mai face înscrieri si în data de 30 iulie, între orele 09.00-09.45, în parcarea Polus Center Cluj.

Podium
Câstigatorul campionatului judetean Promo Rally Cluj va fi premiat de catre organizatorul Napoca Rally Academy cu un curs de pilotaj sportiv, o masina de competitie, asistenta tehnica si achitarea taxei de înscriere pentru a concura într-o etapa a Campionatului National de Viteza în Coasta Dunlop (CNVCD). În plus, câstigatorii locurilor 1 si 2 de la fiecare clasa vor primi câte un curs de pilotaj cu pilotii de la Napoca Rally Academy.

Simone 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto