- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Moto2 si Moto3 in acest weekend

Posted By Florin Morariu On 14 septembrie 2013 @ 1:39 In Anvelope auto,Evenimente,Moto | No Comments

Misano Adriatico isi asteapta pilotii pentru cursele de Moto2 si Moto3 in San Marino Grand Prix

Misano Adriatico, un oras la mare, situat pe coasta de est a Italiei, se pregateste pentru cursele Moto GP din acest weekend. Dunlop a ales aceasta destinatie drept locul în care va introduce o noua anvelopa de cursa pentru roata spate.

Cu doua weekenduri în urma, la etapa din Marea Britanie, Dunlop l-a ajutat pe Scott Redding sa obtina prima lui victorie la clasa Moto2 pe pista de la Silverstone în fata a peste 73.000 de spectatori.

Takaaki Nakagami si Thomas Luthi si-au continuat forma buna, terminând pe podium alaturi de el. Toti cei 3 piloti au ales anvelopa Dunlop pentru roata spate ‘997’, care a fost introdusa prima data la Brno în acest an, si toti s-au aratat dupa cursa foarte apreciativi la adresa performantei acestei anvelope.

Anvelopa pentru roata spate care va debuta la Misano este ‘9998’, o noua componenta combinata cu o constructie obisnuita. Vremea pe coasta adriatica poate fi variabila, iar traseul are viraje în care trebuie sa încetinesti sau pe care le iei în viteza, dar caracteristicile lui se pot schimba pe tot parcursul cursei în functie de conditiile meteo. Anvelopa ‘9998’ are o arie mai larga de operare, înlocuind efectiv ambele componente soft ale anvelopelor folosite în trecut în cursa. Anvelopa îsi va face prima aparitie în Moto2 în acest weekend, dar performanta sa este deja dovedita în curse, fiind folosita în Germania în Campionatul IDM. Optiunea alternativa pentru roata spate va fi anvelopa ‘3855’ cu o componenta medium care a continuat sa-ti confirme perfomanta în acest sezon.

Alocarea anvelopelor:

Moto2: Fata: 120/75R17 , 4 x 302 si 4 x 345
Spate: 195/75R17, 4 x  9998 si 5 x 3855

Moto3: Fata: 95/75R17, 5 x M si 3 x H
Spate: 115/75R17 , 3 x S si 6 x M

Ambele clase vor avea disponibile cele 3 seturi obitnuite de anvelope pentru vreme umeda, iar daca toate sesiunile de antrenament se vor desfasura pe ud, va mai fi pus la dispozitia pilotilor înca un set.

Clinton Howe, Operations Manager Motorcycle Grand Prix:
Este extraordinar cât de multe informatii poti obtine din doua curse, folosind o noua componenta pentru roata spate. Ajuta sa ai unii dintre cei mai buni piloti din lume si de asemenea unii dintre cei mai buni oameni tehnici din acest business pe care sa te poti baza. Succesul confirmat al componentei spate ‘997’ folosita la Brno si Silverstone GP a determinat punerea în uz a unei noi componente pentru roata spate în acest weekend la Misano. Noua anvelopa ‘9998’ modifica familia componentelor înca o data, iar noua ne ofera o alta oportunitate pentru a arata cum o anvelopa poate face acum treaba a doua anvelope. Extinzând consistenta si aria de operare a componentelor noastre, în timp ce se pastreaza aderenta, a fost întotdeauna o prioritate, iar privindu-i pe piloti cum îsi cladesc încrederea pâna la sfârsitul fiecarei curse si cum îti stabilesc timpii cei mai rapizi pe tur, aceasta consistenta este extrem de importanta pentru succesul nostru viitor. Va fi un alt weekend interesant.
MotoMisano [1]
Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic al Echipei de Curse de Anduranta Suzuki, al echipei Honda TT Legends, al Kawasaki si Honda, precum si furnizorul exclusiv de anvelope pentru Moto 2 si Moto 3.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.
Anvelopele Dunlop au echipat vehiculul care a câstigat primul campionat de motociclete clasa 500 cc în 1949 si au dominat aceasta competitie de-a lungul urmatoarelor decenii. În 1991 motocicleta echipata cu anvelope Dunlop a câstigat primul din cele 3 titluri consecutive World Superbike si în 2008 Marco Simoncelli a obtinut cea de-a 200-a victorie consecutiva Dunlop în clasa 250 cc GP, o serie în care Dunlop si-a adjudecat 17 titluri mondiale. Anul 2010 a asistat la devenirea Dunlop ca principal furnizor de anvelope pentru Moto2, urmându-i 2012 pentru Moto3.

Cursele de anduranta au fost dominate de echipele si pilotii Dunlop, cu 9 titluri din 11 în Campionatul Mondial de Anduranta obtinute începând cu anul 2002. Dunlop a câstigat fiecare premiu important pentru motociclete, de la GP World Championships la Isle of Man TT, de la World Superbike si Supersport la World Endurance, cu succese similare în motorcross si alte campionate off-road.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a motocicletelor principalilor producatori precum Honda, Kawasaki, KTM si Suzuki. 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/evenimente/moto2-si-moto3-in-acest-weekend.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/09/MotoMisano.gif

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.