05.09.2021 7:05

Justin Barcia rege la Bercy

Pilotii Dunlop au ocupat 3 din primele patru locuri în cursa de supercross de la Bercy

Justin Barcia a fost încoronat rege la Bercy la etapa de Supercross ce a avut loc în Franta, cel mai mare eveniment de supercross din afara Statelor Unite ale Americii. Aceasta a fost a doua victorie a sa, pe prima obtinând-o în 2010, în timp ce colegul sau Trey Canard s-a clasat pe locul doi, iar celalalt coleg al sau, pilotul Dunlop Gaultier Paulin terminând al IV-lea.

Barcia si-a adjudecat victoria  cu un scor de 1-1-2 obtinut în trei etape fata de scorul 2-2-1 obtinut de Canard. Coechipierii din cadrul echipei sponsorizate de Dunlop au schimbat locurile între ei, nefiindu-le usor sa îsi mentina pozitiile fruntase. Barcia a clacat în cea de a treia cursa  eliminatorie si l-a tras si pe Canard în rostogolire. Aceasta i-a scos pe ambii piloti  din cursa finala eliminatorie, ceea ce i-a lasat cu foarte putine sanse în clasamentul final al etapei.

Paulin a fost europeanul care s-a clasat cel mai sus la o categorie care nu reprezinta domeniul sau de baza, conducându-si vehiculul Kawasaki printr-o serie de rezultate bune pe tur, o victorie în superpole si terminând al III-lea, al IV-lea si al V-lea în palmaresul personal. A ratat in extremis podiumul în cursa indoor, care este ceva oarecum diferit de MXPG. Francezul Paulin a concurat în cadrul evenimentului pentru a se distra si pentru a fi alaturi de fanii francezi locali, înainte de a testa si apoi de a lua o pauza pentru a se pregati pentru sezonul MXPG 2014.

Gautier Paulin:

Sunt foarte fericit cu rezultatele mele din acest weekend. Am venit aici sa ma distrez si sa fiu cu fanii francezi si nu am uitat nicio clipa ca obiectivul echipei mele si al sponsorului nostru este câstigarea, în 2014, a Campionatului Mondial MXGP. Totul a fost pozitiv; mi-a facut placere sa concurez aici, sa îmi întâlnesc fanii si sa concurez cu unii dintre cei mai buni piloti americani de Supercross. Nu am esuat  deloc pe parcursul acestui weekend, am acumulat puncte, am iesit câstigator in Superpole într-o seara si am obtinut un scor de podium vineri, terminând patrulea dupa trei americani. A fost minunat sa ma aflu aici; fanii au fost minunati si m-am bucurat de fiecare ora din acest weekend. Acum avem mai multe sesiuni de testare, dupa care voi lua o pauza de recuperare, întrucât sezonul a fost lung”.

Eddy Seel, Dunlop MX Race Coordinator:

Îi felicitam pe Justin, Trey si Gaultier pentru marile lor performante de la Bercy. O data în plus, pilotii Dunlop s-au plasat la cel mai înalt nivel. A fost, deasemenea, bine sa vedem ca nivelul competitional dintre pilotii americani consacrati si cel concurentiilor europeni sunt apropiate, dupa cum am vazut si la Motorcross of Nations. Lucram cu echipele noastre la testele pentru 2014 si speram sa vedem curse si mai palpitante.

Barcia

Despre Dunlop

Dunlop este unul dintre cei mai mari producatori de anvelope de mare si foarte mare performanta cu un record impresionant pe pista si succese multiple în motociclism. Dunlop este partener tehnic  al Suzuki Endurance Race Team, Honda TT Legends, Kawasaki si Honda si singurul furnizor pentru Moto 2 si Moto 3.

Experienta vasta a Dunlop în domeniul curselor a condus la tehnologii inovatoare pentru anvelope de uz zilnic. Anul 2013 reprezinta a 125-a aniversare Dunlop si a introducerii, de catre fondatorul nostru, a anvelopei pneumatice.

Vehiculele care au câstigat, în 1949, primul campionat pentru motociclete erau echipate cu anvelope Dunlop si au dominat seriile pentru urmatoarele decenii. În 1991, o motocicleta echipata cu anvelope Dunlop a câstigat primele titluri consecutive ale World Superbike, iar în 2008 Marco Simoncelli si-a adjudecat cea de-a 200-a victorie consecutiva a Dunlop  pentru 250 cc GP, o serie în care Dunlop a revendicat 17 campionate mondiale. În 2010, Dunlop a devenit singurul furnizor de anvelope pentru Moto2, Moto 3 urmând în 2012.

Cursele de anduranta sunt dominate de echipele si pilotii Dunlop, cu 9 campionate mondiale de anuduranta câstigate din 11, începând cu anul 2012. Dunlop  a câstigat toate premiile majore pentru notociclism – de la GP World Championships la Isle of Man TT, de la  World Superbike si  Supersport la World Endurance, cu succese rasunatoare similar în motocors si alte campionate off-road.

Cele mai recente anvelope Dunlop sunt furnizate motocicletelor de producatori de frunte precum Honda, Kawasaki, KTM and Suzuki. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto