12.06.2021 2:25

Incepe noul sezon de raliuri

Echipa Napoca Rally Academy este pregatita pentru un nou sezon din Campionatul National de Raliuri 2016

 

  • NRA mizeaza pe juniorii Simone Tempestini, Florin Tincescu si Norbert Maior

 

  • Partenerii traditionali ai echipei precum Banca Transilvania, LeasePlan, DeLonghi si Polus Center raman alaturi de echipa si in acest an

 

  • NRA va folosi carburantii furnizati de OMV pe parcursul intregului sezon 2016

 

  • Pilotii Bogdan Marisca si Marco Tempestini au un program redus în 2016

 

Echipa Napoca Rally Academy a ajuns în punctul în care se va baza aproape în exclusivitate pe juniori. Pilotii Simone Tempestini, Florin Tincescu si Norbert Maior sunt pregatiti sa se lupte pentru echipa în 2016, Bogdan Marisca si Marco Tempestini având un program redus în Campionatul National.

Academy

În acest weekend, la Brasov, pentru echipa Napoca Rally Academy începe o noua editie din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Simone Tempestini, cel mai tânar campion national din istoria competitiei, este pregatit sa-si apere titlul, iar împreuna cu juniorii Florin Tincescu si Norbert Maior vrea sa obtina înca un titlu si pentru NRA la echipe.

Cu un program complet în Junior WRC si Campionatul Italian de Raliuri, cu participari în WRC 2 si în Campionatul European, Simone Tempestini este pregatit sa continue în acelasi ritm si în competitia pe care a câstigat-o anul trecut. Juniorul NRA va concura împreuna cu Marc Banca pe modelul Ford Fiesta R5. “Pentru mine este un an foarte important în care ne luptam pe mai multe fronturi. Fiecare cursa este o experienta în plus pentru mine si punând totul cap la cap sper sa-mi ating cât mai multe din obiectivele stabilite pentru 2016”, a spus Simone Tempestini.

Ford Fiesta

Dupa etapele de acomodare din 2015 cu modelul Subaru Impreza, Florin Tincescu si Sergiu Itu vor face un sezon complet în Campionatul National la clasa 3. “Începem un nou an mai motivati ca niciodata. Chiar daca nu vom testa înaintea etapei de la Brasov, sunt sigur ca ne vom acomoda rapid si ca putem începe sezonul 2016 cu un rezultat bun pentru echipa”, a spus Florin Tincescu.

NRA

Dupa un sezon bun anul trecut în Cupa Dacia, Norbert Maior, 17 ani, a fost cooptat în echipa Napoca Rally Academy si va concura în aceeasi competitie cu un model Dacia Sandero, alaturi de Alina Bianca Pop, copilotul sau. “A venit momentul pe care l-am asteptat în pauza de iarna. Momentul în care sa pornim motorul pentru un nou sezon competitional. Sunt bucuros ca voi concura în culorile NRA si abia astept sa merg cu noul model Sandero. Etapa de la Brasov este una dificila, cu vreme imprevizibila, si va trebui sa ne adaptam permanent la conditiile de pe probe. Sunt însa pregatit sa dau totul pentru a contribui la succesul echipei”, a adaugat si Norbert Maior.

Începând din 2016, Napoca Rally Academy va folosi carburantii OMV MaxxMotion pentru ca ofera nivelul de performanta sportiva dorit. “Noi, la OMV, suntem foarte atenti cu promisiunile pe care le facem consumatorilor, în mod special atunci când vine vorba de calitatea produselor si serviciilor oferite. De aceea, lucram la dezvoltarea permanenta a gamei de produse, iar carburantul MaxxMotion este exemplul unui aliat performant care respecta promisiunea noastra, indiferent de situatie. Carburantii OMV MaxxMotion reprezinta un partener de încredere în orice împrejurare, inclusiv în cadrul competitiilor de profil .” a declarat Adrian Nicolaescu, Retail Manager OMV Petrom Marketing.

Partenerul traditional Banca Transilvania va continua sa sustina echipa campioana si în 2016, în încercarea de a câstiga cel de-al III-lea titlu national. “Avem încredere în Napoca Rally Academy ca va ob?ine rezultate foarte bune ?i în acest sezon. Banca Transilvania continua sa sus?ina echipa, acest sport ?i ini?iativele în educa?ie ale NRA”, a spus Omer Tetik, director general Banca Transilvania.

Echipa

„Lumea sportului cu motor ne e aproape prin specificul business-ului si am ales sa mergem pe acest drum alaturi de un partener puternic, cu experienta si valori compatibile. Ne bucuram ca putem folosi expertiza consultantilor de la Napoca Rally Academy în programul SafePlan, care are ca scop cresterea gradului de siguranta în trafic a conducatorilor autovehiculelor administrate de LeasePlan România. Rezultatele din anii precedenti, atât pe zona competitionala, cât si pe cea de safety driving, ne dau încredere ca parteneriatul cu NRA ne va aduce cel putin aceleasi beneficii si pe viitor”, a declarat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România.

Lansare

Marco Tempestini si Bogdan Marisca, veteranii echipei, vor avea un program redus în 2016. La Tess Rally, prima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop, va concura doar Bogdan Marisca, urmând ca Marco Tempestini sa-l sustina pe Simone Tempestini din parcul de service. “Ma bucur ca pot lua startul la Tess Rally, alaturi de Carmen Poenaru, cu modelul Ford Fiesta R5. Nu vom face un sezon complet, dar ne vom bucura de fiecare kilometru de proba speciala parcurs si sper sa obtinem rezultate cât mai bune. Le multumim partenerilor nostri pentru sustinerea întregului proiect NRA în 2016 si suntem convinsi ca rezultatele obsinute împreuna vor fi pe masura asteptarilor tuturor”, a spus Bogdan Marisca.

Napoca

“Am ajuns în punctul în care misiunea noastra este de a sustine tinerii piloti pe care îi avem în echipa si nu mai este atât de important sa fim noi în masina de curse. Desigur, pasiunea nu va disparea niciodata asa ca vom fi si noi pe probe, dar cu un program redus pentru a putea fi alaturi de juniorii nostri. Este rândul lor sa duca mai departe succesul echipei si sunt sigur ca se vor descurca perfect”, a spus si Marco Tempestini.

Rally

Pentru a respecta regulamentele FRAS în vigoare, în culorile Napoca Rally Academy va concura si echipajul Mihai Manole / Florin Dorca pe un Peugeot 208 R2. “Anul trecut am câstigat titlul la debutanti, iar anul acesta ne vom concentra sa obtinem un rezultat cât mai bun în clasamenul 2WD. Se anunta un sezon extrem de interesant si vom încerca sa aducem cât mai multe puncte echipei”, a spus Mihai Manole.

Tot sub umbrela Napoca Rally Academy va concura în Campionatul National de Rally 2 si echipajul format din Alex Lascu si  Mihaela Balint, cu un model BMW 320i.

Eveniment

Tess Rally, prima etapa din CNRD, se va desfasura în weekendul 25 – 27 martie. În total, sunt programate 8 probe speciale cu o lungime totala de aproape 114 km. Vineri seara, începând cu ora 20:00, este programat startul festiv în P-ta Sfatului din Brasov, iar sâmbata, începând cu ora 09:00, sunt programate 6 din cele 8 probe speciale. Duminica, startul pe prima proba a zilei se va da la ora 09:09, iar ultima speciala, celebra Poiana Brasov, va începe de la ora 09:52. Sosirea va avea loc începând cu ora 10:30 la Coresi Shopping Resort. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto