05.09.2021 6:52

Final de sezon incendiar in Cupa Dunlop Romanian Superbike

Dunlop Romanian Superbike 2013, final de sezon incendiar

Dupa dominatia de 5 sezoane a lui Ionut Mistode, Dunlop Romanian Superbike 2013 se încheie cu victoria lui Catalin Cazacu la clasa regina 1.000 cc

Alimentat de rivalitatea Mistode/Cazacu, cel de-al VI-lea sezon Dunlop Romanian Superbike s-a încheiat pe circuitul Pannoniaring cu o noua victorie pentru timisorean si cu prima victorie decisiva pentru acesta în postura de lider al competitiei.

În 2013, lupta de forta pentru titlul sezonului dintre veteranul echipei BGS Motorsport si pilotul Taifun Racing a alimentat una din cele mai spectaculoase si incitante competitii de motorsport românesti disputate în acest sezon.

Disputata pe pista circuitului din Ungaria, Pannoniaring, din motive administrative ce au împiedicat finalizarea lucrarilor la cele doua piste românesti incluse inisial în calendarul competitional al cupei Dunlop RoSbk 2013, ultima etapa a competitiei s-a desfaturat în perioada 12-13 octombrie 2013 în conditii meteorologice stabile.

Pilotul timisorean, Catalin Cazacu, s-a impus în fata lui Ionut Mistode, adjudecându-si astfel si trofeul de câstigator al Cupei Dunlop Romanian Superbike la clasa regina, SuperBike 1.000 cc.

Dupa o disputa interesanta ce a avut loc si între pilotii esalonului secund, Stefan Popescu si Zoltan Zsigmond, podiumul etapei a fost completat de pilotul BGS, Stefan Popescu.

La clasa SuperSport 600 cc, victoria i-a revenit lui Cosmin Costescu, care a câstigat la clasa sa in extremis, la egalitate de puncte cu Petre Pop, dar cu un avantaj minim în departajarea facuta pe baza celor mai bune clasari în grilele de start ale sezonului.

Marele perdant al clasei Supersport, Alexandru Burac a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei defectiuni survenite la ambreiaj si sa piarda astfel pozitia de lider în clasamentul general al competitiei.

În clasamentul international al clasei Superbike situatia a fost urmatoarea:

1. Catalin Cazacu (România)

2. Ionut Mistode (România)

3. Gal Barda (Israel)

4. Dan Trock (Israel)

5. Stefan Popescu ( România)

6. Zoltan Zsigmond (România)

7. Iulian Soros (România)

8. Daniel Vârgolici (România)

9. Vladislav Dimitrov (Bulgaria)

Ultima etapa a Dunlop Romanian Superbike 2013 a rezervat dramatice rasturnari de situatie si la clasele dedicate debutantilor, GP Racer Rookies Cup 600 cc si 1.000 cc.

La clasa 1000cmc debutanti, Iosif  Ureche a facut o cursa în care nu a riscat nimic si si-a conservat pozitia de lider în clasamentul final.

Pentru prima data, coechipierul lui Iosif la Team33Cluj, Razvan Ponoran, a reusit sa urce pe prima treapta a podiumului si pe 3 la general, în timp ce Florin Neacsu îsi conserva pozitia secunda în clasamentul general de final de sezon.

La clasa de debutansi 600 cmc, Emil Draghici de la AMCKART Racing Team a revenit în forta de pe 3 pe 1, obtinând o victorie mult asteptata. Podiumul acestei clase a fost completat de Silviu Simut si Cristi Tufaru.

Al VI-lea sezon Dunlop Romanian Superbike a luat sfârsit. Un sezon plin de suspans si adrenalina, în care, mai mult ca oricând, s-au disputat pozitiile pilotilor în clasamentul final si în care imprevizibilul podiumurilor ne-a tinut cu sufletul la gura pâna în ultimul moment”, a declarat Ionut Mistode, organizator al cupei DUNLOP Romanian Superbike 2013.

A fost un sezon care a debutat în Grecia, cu participarea a 140 de piloti. De-a lungul sezonului ne-am bucurat de participarea constanta a 60-70 de piloti la start, reprezentanti ai celor 4 clase: Dunlop Superbike, Dunlop Supersport, GP Racer Rookies Cup 600 si GP Racer Rookies Cup 1.000. O surpriza placuta a acestui sezon a fost reprezentata de venirea unor piloti noi care au avut rezultate foarte bune sau care au  reusit înca de la primele etape sa ocupe pozitii pe podium: Iosif Ureche, Emil Draghici si Ilan Laufer. Acum, la final de sezon, felicitari câstigatorilor, dar si celorlalti participanti!”, a încheiat acesta.

Cupa Dunlop Romanian Superbike 2013 îsi va premia câstigatorii la sfârsitul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie 2013.

Catalin-Cazacu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto