06.24.2021 12:27

Festina Lente

Liderii grupei A în clasamentul Campionatului National de Raliuri “Dunlop” îsi doresc un parcurs reusit în Raliul Sibiului 2010, care sa-i fereasca de probleme tehnice si sa le aduca suficiente puncte pentru a-si mentine pozitia


Festina Lente

Liderii grupei A în clasamentul Campionatului National de Raliuri “Dunlop” îsi doresc un parcurs reusit în Raliul Sibiului 2010, care sa-i fereasca de probleme tehnice si sa le aduca suficiente puncte pentru a-si mentine pozitia. Edwin Keleti si Victor Ponta marcheaza la Sibiu trei ani de la prima cursa împreuna.

Edwin Keleti:
“Este cel mai dur raliu din Campionat, pe care îl abordam cu mult respect. A termina în Raliul Sibiului nu e acelasi lucru cu a fi cel mai rapid, ci mai degraba e vorba de faptul ca ai reusit sa gasesti un echilibru între viteza si conservarea masinii. Este o sarcina extrem de dificila… Cam asa arata si  strategia noastra. As spune mai degraba ca e vorba de o abordare în stil festina lente. La final ne dorim o pozitie pe podiumul grupei pentru a acumula cât mai multe puncte care sa ne metina în postura de lideri. Sunt un mare fan al acestui raliu chiar daca este asa de dur. Traseul de anul acesta este senzational si vor pune la grea încercare anvelopele Pirelli. Sunt însa convins ca vom gasi pneul potrivit pentru probele speciale de aici. Din punct de vedere sentimental raliul acesta are o semnificatie aparte pentru noi fiindca , sa nu uitam, este cursa în care am început în urma cu trei ani colaborarea cu Victor pe celebra Santa de noapte.” 

Victor Ponta:
“Este raliul la care am cele mai mari emotii, daca ne uitam la ghinioanele din  anii trecuti. În acelasi timp, am si cele mai mari asteptari pentru ca sunt convins ca s-a spart ghinionul. Sper sa mergem foarte bine , nu va fi usor, dar pentru noi cred ca e important sa mergem calculat în partea a doua a Campionatului pentru a ne mentine lideri.”

Edwin Keleti si Victor Ponta conduc clasamentul grupei A în Campionatul National de Raliuri „Dunlop”, cu un total de 100 de puncte obtinute în urma celor patru victorii, din tot atâtea posibile. În acest sezon ei sunt sprijiniti de Jack Daniel’s, Renault România, Pirelli România, Colgate-Palmolive (România) prin Mennen Speed Stick, Rin Grand Hotels, Ixell si Autovit.ro.

Raliul Sibiului este a cincea etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop”, prima pe macadam din acest sezon. Competitia se va desfasura vineri si sâmbata, când concurentii vor avea de parcurs peste 147 de kilometri de probe speciale pe unele dintre cele mai frumoase si dure sectoare de drum din Campionat. Raliul include si singura proba de noapte din România, Santa, care aduna an de an mii de spectatori. Startul pe aceasta proba este programat vineri seara dupa ora 22.

sursa: Bogdan Rosca
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto