05.16.2022 15:56

Echipajele NRA sunt pregatitete pentru inceperea sezonului de raliuri

Echipajele Napoca Rally Academy sunt pregatite pentru startul în noul sezon din Campionatul National de Raliuri

 

  • Echipajul Simone Tempestini si Dorin Pulpea vor concura cu modelul Ford Fiesta R5

 

  • Echipajul Bogdan Marisca si Carmen Poenaru vor lua startul în etapa de la Brasov cu Subaru Impreza

 

  • Echipajul Marco Tempestini si Toni Avram continua cu Ford Fiesta R5 si în 2015

 

  • Echipajul Florin Tincescu si Sergiu Itu vor merge în competitia interna cu Peugeot 208 R2

 

  • Echipajul Vlad Cosma si Diana Hategan participa, în premiera, cu un Suzuki Swift

 

La sfârsitul lunii martie începe un nou sezon din Campionatul National de Raliuri, iar Napoca Rally Academy va alinia 5 echipaje la start. Pilotul Simone Tempestini va participa cu Ford Fiesta R5, Florin Tincescu cu Peugeot 208 R2, Bogdan Marisca cu Subaru Impreza, Marco Tempestini cu Ford Fiesta R5 si Vlad Cosma cu Suzuki Swift.

9 etape. Peste 1.000 km de proba speciala pe asfalt si macadam. Brasov, Arad, Tulcea, Bacau, Cluj, Sibiu, Iasi, Harghita si Craiova. Asa arata pe scurt un nou sezon din Campionatul National de Raliuri, sezon care va începe pe 27-28 martie 2015 cu Tess Rally.

În 2015, echipa Napoca Rally Academy va participa cu 4 echipaje, obiectivul principal fiind câstigarea titlului pe echipe.

Pilotul Simone Tempestini este pilotul care reprezinta culorile echipei în cele mai importante campionate de raliuri din lume. Juniorul NRA a concurat pe zapada din Austria în Campionatul European de Raliuri, a adunat deja puncte în Junior WRC cu Citroen DS3 R3T Max si a  câstigat Raliul Suediei la Production Cup în WRC 2.

Ford-Fiesta-R5

În competitia interna, Simone Tempestini va concura alaturi de Dorin Pulpea pe un Ford Fiesta R5 la 7 din cele 9 etape, Raliul Sibiului si Raliul Iasului fiind programate în aceeasi perioada cu doua etape din Campionatul Mondial. “Sunt foarte fericit ca am ocazia, în acest sezon, sa pilotez un model R5 în campionatul intern. Obiectivul meu este sa ma lupt pentru prima poztie la general. Nu va fi usor, dar sunt hotarât si sper sa fie cât mai multi fani pe probe alaturi de mine pentru ca voi face spectacol”, a spus Simone Tempestini.

Dorin-Pulpea

Si Marco Tempestini va lua startul cu un Ford Fiesta R5 la minimum 7 etape din Campionatul National de Raliuri.

Fiesta-R5

“Începe înca o editie de campionat în România si, ca în fiecare an, speransele si obiectivele sunt foarte mari. Mi-ar placea sa termin pe podium la general la finalul sezonului si sa obtinem titlul pe echipe. În functie de programul fiecarui echipaj vom face nominalizarile la fiecare etapa si cred ca vom fi foarte competitivi în lupta pentru titlu. Mi-ar placea sa încep sezonul în acelasi rtim ca anul trecut si totul sa functioneze perfect”, a spus Marco Tempestini, care va face echipa anul acesta cu Toni Avram.

Toni-Avram
Bogdan Marisca si Carmen Poenaru vor începe sezonul cu modelul Subaru Impreza, planurile pentru 2015 fiind de a trece, în functie de buget, la o masina mai competitiva.

Carmen-Poenaru

“Pentru mine acesta este al 22-lea sezon din cariera si astept cu aceeasi nerabdare ca la început sezonul competitional. Vom începe cu Subaru Impreza la Brasov, dar planurile noastre sunt sa schimbam masina pe parcursul sezonului, dar totul depinde de buget, mai ales ca avem în plan si câteva participari în Campionatul Mondial”, a spus Bogdan Marisca.

Subaru-Impreza

În sezonul 2015, Florin Tincescu va schimba atât masina de competitie, cât si copilotul.

Florin-Tincescu

Juniorul Napoca Rally Academy va participa la 5 din cele 9 etape din calendarul CNR cu un Peugeot 208 R2, iar în dreapta sa va sta Sergiu Itu. Florin Tincescu a început sezonul cu un rezultat excelent la Covasna Winter Rally, unde s-a impus la 2WD si a terminat pe locul secund la general, dar nu se va putea lupta pentru titlul national din cauza suprapunerii etapelor din CNR si ERC.

Peugeot-208-R2

“Din pacate 4 etape se suprapun peste programul nostru din Campionatul European de Raliuri si nu vom putea sa ne luptam pentru titlu la doua roti motrice. Este pacat ca nu s-a tinut cont de acest aspect la realizarea calendarului intern, dar noi sunte pregatiti sa facem spectacol pe probe si sa adunam cât mai multe puncte pentru noi si pentru echipa. Vreau sa-i multumesc si lui Iulian pentru ca a fost alaturi de mine pâna acum si chiar daca nu va mai fi în masina el va avea locul sau special acolo”, a spus Florin Tinescu.

Anul acesta alaturi de echipa va reveni, cu un program complet, si Vlad Cosma care va face echipa cu Diana Hategan pe un Suzuki Swift.

“Dupa experienta pozitiva de la Sibiu si Covasna, am decis sa concurez anul acesta cu Diana si sunt sigur ca ne vom întelege perfect pe probele speciale. Sunt foarte bucuros ca pot participa anul acesta cu un program complet în cadrul echipei cu un Suzuki Swift si obiectivul meu este sa câstig titlul în Cupa Suzuki si la clasa 9”, a spus si Vlad Cosma.

Suzuki-Swift

Tess Rally, prima etapa din noul sezon este programata în perioada 27 – 28 martie 2015, la Brasov. “Ne asteapta un an plin în care vom face tot posibilul sa-i sprijinim pe juniorii din echipa pentru ca ei reprezinta viitorul Napoca Rally Academy. Tinând cont de optimismul si entuziasmul cu care sprijinim dezvoltarea lor, este dezamagitor faptul ca nu s-a tinut cont de programele internationale atunci când s-a aprobat calendarul competitional. sansele celori doi juniori de a se lupta pentru titlurile nationale scad simtitor tinând cont ca 6 din cele 9 etape se suprapun peste competitii din ERC si WRC. Sper ca noua conducere a Federatiei sa tina cont si de acest aspect în viitor”, a spus Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy.

Marco Tempestini si Simone Tempestini vor avea un prim test cu modelele Ford Fiesta R5 în acest weekend la Ronde delle Miniere, în Italia, iar primul test oficial cu toate echipajele NRA pentru Campionatul National de Raliuri va avea loc în weekendul 21 – 22 martie 2015 pe traseul etapei de coasta de la Straja, Alba Iulia. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto