10.17.2021 12:40

Dunlop 24H DUBAI 2013: un nou succes în istoria curselor

Cea de-a VIII-a editie a competitiei Dunlop 24H DUBAI, prima cursa internationala de anduranta din acest an pentru clasa GT, turisme si 24H speciale, a fost un mare succes.

Pe parcursul celor 24 de ore, s-au înregistrat nu mai putin de 29 de schimbari ale primei pozitii si noua masini diferite au preluat conducerea din cele 81 de masini participante la cursa. “Împreuna am trait experienta unei mari întreceri si, înca o data, a unui eveniment fantastic,” a declarat Gerrie Willems în numele agentiei olandeze CREVENTIC, promotori si organizatori ai Dunlop 24H DUBAI în colaborare cu DNRT (Dutch National Racing Team – Echipa Nationala Olandeza de Curse) si DAMC (Dubai Autodrome Motorsport Club – Clubul Autodrom Motorsport din Dubai).

Faptul ca am avut atât de multe masini în pozitia de lider, inclusiv masini din clasa de amatori, este dovada ca regulile noastre au functionat foarte bine. Mai mult, sa ai un Mercedes-Benz SLS AMG, un Ferrari 458 Italia si un Aston Martin Vantage GT3 pe podium si masini precum Porsche 997 GT3 R, Lamborghini Gallardo LP600+ si McLaren MP4-12C în top zece, este visul oricarui fan al sporturilor auto.

Dar, ca de obicei si în buna traditie a curselor de anduranta, Dunlop 24H DUBAI nu a fost doar despre ingineria impresionanta GT3 în clasa de vârf, ci a lasat sa se vada o buna competitie si în celelalte categorii si câteva dintre înfruntari pentru victoriile în clase s-au dat chiar pâna la linia de sosire. “Aceasta combinatie de masini de amatori si profesionisti reflecta adevaratul spirit al Dunlop 24H DUBAI,” a mai declarat Willems.

Masinile compacte precum Renault Clio, MINI si Citroën C2 sunt la fel de binevenite ca si puternicele masini sport. Echipele s-au ajutat între ele pentru a trece linia de sosire si atmosfera atât în cabina soferilor cât si la padocuri a fost din nou foarte buna. Acesta este de altfel si un exemplu perfect al filosofiei DNRT privind competitiile auto, care a fost raspândita de-a lungul anilor la nivel international de catre echipa CREVENTIC.

Asa cum Dr. Mohammed Bin Sulayem, presedintele Autoritatii Motorsport a Emiratelor (ACTUAE) si vice-presedinte al FIA, a spus: “Dunlop 24H DUBAI este o întrecere cu suflet.” ACTUAE a contribuit de altfel major la succesul evenimentului, alaturi de omologul sau olandez KNAF.

Dunlop 24H DUBAI a avut o acoperire media considerabila, cu peste 16 ore de transmisiune live pe Motors TV si numeroase alte canale din întreaga lume. Peste 100 de jurnalisti de pretutindeni, atât din presa online cât si cea scrisa, au fost prezenti la întrecere. De asemenea, o larga audienta a ascultat comentariile echipei de experti a postului Radio Show Limited, cunoscuta din transmisiile Radio Le Mans. Twitter (@24HSERIES) si Facebook (24H Series) au fost si ele surse apreciate pentru transmiterea informa?iilor despre eveniment, care a si devenit subiect popular pe Twitter.

Ca si în anii anteriori, sumele au fost strânse pentru sustinerea KWF (fundatie olandeza care lupta împotriva cancerului), act de caritate la care au contribuit multi competitori.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.24hseries.com 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto