06.15.2021 12:37

Dunlop 24 Hours Of Dubai

Dunlop începe anul cu cea mai mare cursa de marca din lume – Dunlop 24 Hours Of Dubai

La scurt timp dupa câstigarea Campionatului Mondial de Anduranta FIA în etapa finala de la Bahrain, Dunlop se reîntoarce în Orientul Mijlociu pentru cea mai mare competitie aflata sub semnul unui singur producator, si care se desfasoara la începutul sezonului competitional 2014, cursa Dunlop 24 Hours of Dubai.

Cea de-a IX-a editie a acestei curse promite sa fie mai competitiva ca oricând, anuntând o prestigioasa lista de masini si piloti înscrisi la startul cursei de pe Autodromul din Dubai. Evenimentul este deschis turismelor, masinilor de tip GT, precum si masinilor special proiectate pentru cursele de 24 de ore, si are startul programat pentru 10 ianuarie 2014.

Cursa din 2013 a fost câstigata de bolidul Black Falcon AMG Mercedes SLS al echipei formate din pilotii Khaled Al Qubaisi, Jeroen Bleekemolen, Bernd Schneider si Sean Edwards, cu doua tururi de pista înaintea bolidului SRL AF Corse Ferrari 458.

În 2014, echipa Black Falcon tinteste a III-a victorie consecutiva în aceasta cursa, ea fiind totodata câstigatoarea si în editia din 2012.

În plus, fata de membrii echipei Abu Dhabi by Black Falcon, printre care se numara si Jeroen Bleekemolen si Bernd Schneider, la startul cursei si-au anuntat prezenta si alti piloti de top printre care se numara si pilotii Gianmaria Bruni, Stefan Mücke, Darren Turner, Emmanuel Collard, Johnny Mowlem si Rob Huff.

Dunlop furnizeaza service-ul de anvelope pentru întreaga linie de start, 7.000 de anvelope fiind transportate catre Autodromul Dubai din Emiratele Arabe Unite. 38 de ingineri Dunlop si membri ai echipei de suport tehnic si logistic vor lua parte la acest eveniment pentru a asigura asistenta echipelor la montarea anvelopelor, precum si pentru a oferi sfaturi tehnice tuturor celor interesati.

Inginerii Dunlop sunt pregatiti sa poarte conversatii fluente în 10 limbi staine, deservind astfel la cel mai înalt nivel echipele multi-lingve venite din întreaga lume pentru a lua parte la acest eveniment.

Crubile-Sport-41

2013 în cifre:

 • 600 tururi încheiate complet

 

 • 3.234 km strabatuti de echipa câstigatoare

 

 • 30 de grade – cu exceptia temperaturii atinse în timpul noptii

 

 • 5.390 km lungimea pistei

 

 • 1:59.472 – cel mai rapid tur de pista din 2013, stabilit de Stefan Mücke la volanul unui Aston Martin

 

 • 82 de masini

 

 • 18 tari prezente cu echipe la startul cursei

 

 • 34 de nationalitati

 

 • 28 modele de masini si producatori diferiti

 

 • 9 clase

 
Gary Wassell, Dunlop: Manager – Car Motorsport EU

Aceasta cursa reprezinta cel mai mare eveniment al nostru în termeni de numar de masini si este o modalitate extraordinara pentru a începe noul an. Câstigarea ‘razboiului anvelopelor’ în evenimentele deschise mai multor producatori din acest domeniu, asa cum Dunlop a facut anul trecut în cursa de 24 de ore de la Nurburgring si în Campionatul Mondial de Anduranta, ne ajuta sa dezvoltam anvelope pentru evenimente de marca, cum este si aceasta cursa din Dubai, unde am încercat sa aducem o anvelopa echilibrata din punct de vedere al performantei pentru toata gama de bolizi prezenti la start. Pâna în acest moment, istoria ne-a aratat ca am facut acest lucru cum trebuie, din moment ce nici un producator de masini nu a fost dominat. Din punct de vedere tehnic, este o sarcina destul de dificila furnizarea de anvelope care sa nu confere niciun avantaj unei marci anume, dar cred ca am demonstrat deja ca am facut o treaba buna, masinile înscrise în cursa pentru titlu trecând la diferente mici linia de sosire. În ultimii doi ani, primele 4 masini au trecut linia de sosire la nu mai mult de 6 tururi de pista distanta. Totodata calitatea celor prezenti la start, precum si calitatea cursei, a fost din ce în ce mai buna de la an la an. Ne asteptam ca în acest an nivelul sa fie de asemenea unul ridicat.

Pro-winner

Despre Dunlop  

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic pentru GreenGT ?i AMG Customer Motorsport.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop ?i a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.
Dupa primele recorduri de viteza, Dunlop a sarbatorit si primul sau triumf în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1924, si este cel mai de succes producator de anvelope, cu 34 de victorii în aceasta cursa. În 2012, anvelopele Dunlop au fost alegerea campionilor LMP2 la European Le Mans Series ?i FIA World Endurance Championships ?i, per ansamblu, alegerea campionilor VLN Endurance Championship.

Anvelopele Dunlop au fost în top într-o serie de curse de turisme peste tot în lume, printre care si populara competitie Australian V8 Supercar ?i Campionatul Britanic de Turisme BTCC.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a unor vehicule extrem de apreciate precum Jaguar, Audi, Mercedes, VW, Renaultsport si BMW. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

 • Cele mai noi stiri din domeniul auto
 • Cele mai bune oferte
 • Cele mai interesante evenimente auto