10.20.2021 1:18

Ciclism pe nisip

Primul concurs european de ciclism pe nisip

În data de 3 mai 2014, începând cu ora 11.00, Plaja Modern din Constanta se transforma în pista pentru biciclete. Eveniment unic în Europa, “Doltcini XCO Muncitoresc” reprezinta pentru pasionatii de ciclism o adevarata provocare.

Doltcini România, în colaborare cu Directia Judeteana pentru Tineret ai Sport Constanta, Asociatia Sportiva Sana Sport si RidersClub aduce la Constanta, pe Plaja Modern, cu ocazia traditionalei mini-vacante de 1 Mai, câteva sute de rideri, care-si vor etala atât “bijuteriile pe doua roti” în valoare de mii de euro, cât si echipamentele sportive. Cu mic cu mare, fie ca sunt amatori sau profesionisti, ciclistii independenti, dar si cluburile destinate acestui sport si-au anuntat deja înscrierea în acest concurs.

Competitia, adresata atât femeilor, cât si barbatilor, se va desfasura pe doua distante: de 45 km si de 22,5 km. Traseul este unul de viteza si este compus dintr-o portiune de pamânt de 2,3 km, 600 de metri de dale de beton si 1,6 km de nisip tasat, cu o diferenta de nivel de 50 de metri, reprezentând o bucla de 4,5 km.

În afara faptului ca evenimentul este spectaculos datorita locatiei în care se desfasoara, suntem extrem de bucurosi sa îl avem alaturi pe Florin Georgescu, pe care îl putem numi deja campion (si nu datorita faptului ca participa la cursa), ci datorita faptului ca a avut curajul sa se înscrie în competitie, fiind nevazator. Florin Georgescu are 38 de ani si ne da o minunata lectie de viata”, declara Sabin Andoniu, organizator al ineditului eveniment.

În 2009, Florin Georgescu, care a pus bazele unei asociatii pentru persoanele cu handicap senzorial, a realizat, în premiera pentru România, un semi-tur de tara cu o bicicleta tandem pe distanta Bucuresti – Sighetul Marmatiei. A dorit prin gestul sau sa traga un semnal de alarma asupra discriminarii la care sunt supuse adeseori persoanele cu handicap senzorial. Si de aceasta data, alaturi de Florin, se va afla pe Plaja Modern din Constanta, co-echipierul sau, Alexandru Racanel, în vârsta de 37 de ani. Este singurul nevazator care participa vreodata la o cursa de ciclism.

Organizatorii au pus în joc premii consistente în bani, echipamente profesioniste de ciclism, ochelari de ciclism, pachete speciale acordate de sponsori, dar si alte surprize. Totodata, va fi organizata si o tombola pentru toti cei înscrisi.

Înscrierile online se pot face pe website-ul oficial http://www.ridersclub.ro/en/cycling-race/doltcini-xco

Parteneri media ai evenimentului: Radio România Constanta, Agentia de PR Plus Communication Constanta

Sponsori: Redbull, Isostar, Ciuc, Fi’zi:k, Dirt Bike, Scorbeze, Directia Judeteana de Tineret si Sport Constanta, Doltcini Sportswear, Ryders Eyewear

Doltcini 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto