09.23.2021 8:58

Campionatului European Honda 150

Dunlop extinde relatia cu constructorul Honda prin sustinerea Campionatului European Honda 150

Dunlop va furniza anvelopele pentru noul sezon al Campionatului European Honda 150.

Aceasta competitie este noua clasa suport pentru juniori din cadrul Campionatului Mondial de Motorcross FIM si reprezinta o scena pentru tinerele talente de peste tot din lume.

Pilotii de motorscross cu vârste cuprinse între 11 si 14 ani vor concura la 5 etape pe o Honda CRF 150 R identica. Prima etapa va avea loc la Ernée, în Franta, pe 9 iunie 2013.

Dupa doi ani de colaborare fructuoasa cu Honda în MX1, o noua oportunitate de a lucra împreuna a aparut odata cu Campionatul European Honda 150 cc, ce ofera tinerilor piloti talentati sansa de a-si demonstra abilitatile pe scena internationala, iar viitorilor piloti Honda/Dunlop din MX1 o posibilitate reala de sustinere. Odata relatiile de colaborare fiind formate, iar încrederea în talentele din campionatul la clasa 150 cc stabilita, o reîntoarcere completa la MX2 poate deveni o optiune si pentru o colaborare continua cu MX1.

Roger Harvey, Manager Honda pentru Curse Off-Road Europa:
Este extraordinar ca Dunlop îsi extinde sustinerea pentru proiectele Honda din MX1, ca principala preocupare pentru dezvoltare, venind astfel în continuarea programului nostru de sustinere pentru juniori. Noi credem ca este important sa sustinem tinerii piloti pe masura ce acestia confirma la clasa lor, si speram sa avem un viitor campion din aceste serii. Evident, pilotii alearga pe pistele Grand Prix, si de aceea este imperativ ca ei sa aiba anvelope de calitate pentru a-si desavârsi abilitatile, si suntem încântati ca Dunlop a fost de acord sa furnizeze acestor piloti variante de anvelope pentru toate cele 5 etape ale seriei.”

Sharon Antonaros, Director Dunlop Motorcycle EMEA:
Este o mare oportunitate pentru a consolida colaborarea noastra cu Honda si pentru a detecta tinere talente care în cele din urma sa devina viitori campioni mondiali. Ne este oferita astfel o noua oportunitate pentru a întelege noile generatii din motocross – piloti de vârste diferite, cu diferite stiluri de condus, împreuna cu o noua evolutie a cerintelor pe pista. Cu toate ca nu suntem prezenti în MX2, credem în tineret si ne-ar face placere sa oferim talentelor pe care le descoperim aici sustinerea de care au nevoie pe parcursul carierei lor. Aceasta ar putea chiar sa ne duca înapoi la MX2, pentru a merge alaturi de acei piloti în parcursul lor catre MX1. În termeni de dezvoltare a anvelopelor, aceasta poate fi de asemenea util pentru a întelege nevoile pilotilor de diferite vârste. Suntem foarte entuziasti în privinta intrarii în acest nou campionat împreuna cu Honda si în gasirea starurilor de mâine.

Pentru mai multe informatii despre Campionatul European Honda 150, vizitati www.honda150championship.com

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic al Echipei de Curse de Anduranta Suzuki, al Honda TT Legends, al Kawasaki si Honda, precum si furnizor exclusiv de anvelope pentru Moto2 si Moto3.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.

Anvelopele Dunlop au echipat vehiculul care a câstigat primul campionat de motociclete clasa 500 cc în 1949 si au dominat seriile de-a lungul urmatoarelor decenii. În 1991 motocicleta echipata cu anvelope Dunlop a câstigat primul din cele 3 titluri consecutive World Superbike, iar în 2008 Marco Simoncelli a obtinut cea de-a 200-a victorie consecutiva Dunlop în clasa 250cc GP, o serie în care Dunlop si-a adjudecat 17 titluri mondiale. 2010 a asistat la devenirea Dunlop ca furnizor unic de anvelope pentru Moto2, urmându-i 2012 pentru Moto3.

Cursele de anduranta au fost dominate de echipele si pilotii Dunlop, cu noua titluri din unsprezece la Endurance World Championship obtinute începând din 2002. Dunlop a câstigat fiecare premiu important pentru motociclete, de la GP World Championships la Isle of Man TT, de la World Superbike si Supersport la World Endurance, cu succese similare în motorcross si alte campionate off-road.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a motocicletelor principalilor producatori precum Honda, Kawasaki, KTM si Suzuki. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto