09.18.2021 20:24

Andreas Mikkelsen este lider dupa prima zi

Andreas Mikkelsen, campionul din Intercontinental Rally Challenge, va incepe ziua a doua din Raliul Sibiului Romania cu un avans de peste doua minute si jumatate fata de urmatorul clasat.

Prima zi a Raliului Sibiului, etapa inclusa in premiera in Intercontinental Rally Challenge, a fost una dramatica si plina de actiune.

Mikkelsen, campionul IRC in 2011, a fost cel mai rapid pe toate cele sapte probe speciale programate vineri. Pilotul ŠKODA UK are un avans de 2m:44,1 secunde fata de urmatorul clasat dupa o zi in care multi dintre rivalii sai au avut probleme. Mathieu Arzeno, François Delecour, Patrik Flodin si Sepp Wiegand au fost doar cativa dintre pilotii care au abandonat sau au pierdut timp pe probele speciale.

 

Arzeno a fost nevoit sa abandoneze pe speciala a doua dupa ce suspensia dreapta fata a masinii sale Peugeot 207 Super 2000 a cedat. Tanar pilot francez spera sa ia startul din nou in ziua a doua, dar in urma analizei din parcul de service echipa a decis sa renunte.

Flodin se afla la doar patru secunde in spatele liderului, la inceputul specialei a doua, dar a pierdut timp dupa ce janta masina sale Ford Fiesta S2000 a cedat, ceea ce a facut ca suedezul sa piarda foarte mult timp. Sepp Wiegand a pierdut un minut, pe aceeasi proba, din cauza unei pene la roata stanga spate, in timp ce Francois Delecour, pe un Peugeot 207 S2000, a pierdut timp pe speciala a patra din cauza prafului. Organizatorii au decis ca pentru cele doua speciale de noapte sa mareasca intervalul de start dintre concurenti de la doua la patru minute pentru a preintampina problemele cauzate de praf.

“Nu am facut nicio greseala si am incercat sa evitam bolovanii. Stiam ca aceasta este cea mai buna tactica inca de dinaintea startului”, a spus Mikkelsen, liderul din IRC. ‚Sunt foarte atent pe viraje si incerc sa menajez masina. A fost dificil sa merg asa de la inceput pentru ca stiam ca toti ceilalti vor merge tare, dar o data ce ne-am distantat a fost mai usor. Daca nu se mai intampla nimic sambata, cred ca avem un avans suficient de mare pentru a castiga, dar sa nu uitam ca nu poti castiga daca nu termini raliul”.

Sepp Wiegand este pe doi la general si pilotul ŠKODA Auto Deutschland si-a propus sa termine pe podium. Germanul are un avantaj de doar 24,7 secunde fata de Francois Delcour, ceea ce cu siguranta va duce la o lupta extrem de disputata pentru un loc pe podium intre ce doi. Gergo Szabó a fost pe doi la un moment dat, cu noua masina Skoda Fabia S2000, dar a pierdut timp din cauza unor pene de cauciuc si trebuie sa se multumeasca doar cu locul 4.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto