10.25.2021 9:54

Locurile 1 si 2 pentru Suzuki Endurance Team

  • Dunlop si Suzuki Endurance Team si-au extins pozitia de lider în cursa din EWC de la Oschersleben

 

 

  • Locurile 1 si 2 pe podium la clasa Superstock pentru echipele Dunlop

 

Cursa de 8 ore de la Oschersleben din cadrul Campionatului Mondial de Anduranta FIM a fost una de linie dreapta pentru echipa Suzuki Endurance Team (SERT) si Dunlop. Motocicleta cu numarul 1 a campionilor ce au dominat aceasta cursa a fost în pole position vineri si a condus cursa de la start pâna la linia de sosire cu o serie de tururi dominate categoric înca din primele stadiile ale cursei. De la prima oprire n-a mai fost nici o privire în spate, iar trio-ul pilotilor francezi si-a extins conducerea tur dupa tur, terminând cursa cu doua tururi înaintea celor mai apropiati rivali.

Echipa Honda TT Legends a urcat câteva locuri din pozitia a 11-a în care era la start, însa o problema cu combustibilul a devansat-o la jumatatea cursei. Dupa caderea pâna pe locul 17, echipa a recuperat si s-a clasat la finele etapei pe locul noua, apoi pe locul 6 în clasa sa.

Echipa R2CL a fost un potential pretendent la podium, ocupând locurile 3 si 4 pâna la jumatatea cursei când o problema cu filtrul de carburant a oprit atacul pilotilor sai. În ciuda faptul ca echipa e terminat doar pe locul 20, aceasta si-a aratat tempo-ul extraordinar, stabilind al II-lea cel mai bun timp pe tur din cursa.

Echipele Dunlop au condus întrecerea la Superstock de-a lungul celor opt ore de cursa, dar trei concurenti diferiti au tinut topul.

Pilotii echipei Penz3.com Franks Autowelt Racing Team au fost câstigatorii finali, preluând conducerea cu doar doua ore si jumatate înainte de finalul cursei, de la pilotii echipei Motors Events April Moto, acestia conducând dupa prabusirea celor de la Junior Team LMS Suzuki.

Echipele care au terminat pe al II-lea si al III-lea loc în clasa de deschidere, Aprilia Grebenstein si KSB One Racing, au ales de asemenea sa alerge cu anvelope Dunlop.

Peter Chapman, Dunlop EWC Race Coordinator: “Am avut un plan, am venit si am executat planul. Este mare pacat ca Honda TT Legends si R2CL au avut probleme, deoarece am fi putut înregistra mai multe puncte în clasamentul general al campionatului. 5 din 9 locuri pe podium, incluzând aici doua victorii decisive, este ceva de care sa fii mândru, iar sa conduci în EWC si în clasele Superstock înainte de ultima runda în competitie demonstreaza forma buna în care ne aflam.”

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic al Echipei de Curse de Anduranta Suzuki, al echipei Honda TT Legends, al Kawasaki si Honda, precum si furnizorul exclusiv de anvelope pentru Moto2 si Moto3.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.

Anvelopele Dunlop au echipat vehiculul care a câstigat primul campionat de motociclete clasa 500 cc în 1949 si au dominat aceasta competitie de-a lungul urmatoarelor decenii. În 1991 motocicleta echipata cu anvelope Dunlop a câstigat primul din cele 3 titluri consecutive World Superbike si în 2008 Marco Simoncelli a obtinut cea de-a 200-a victorie consecutiva Dunlop în clasa 250cc GP, o serie în care Dunlop si-a adjudecat 17 titluri mondiale. Anul 2010 a asistat la devenirea Dunlop ca principal furnizor de anvelope pentru Moto2, urmându-i 2012 pentru Moto3.

Cursele de anduranta au fost dominate de echipele si pilotii Dunlop, cu noua titluri din 11 în Campionatul Mondial de Anduranta obtinute începând cu anul 2002. Dunlop a câstigat fiecare premiu important pentru motociclete, de la GP World Championships la Isle of Man TT, de la World Superbike si Supersport la World Endurance, cu succese similare în motorcross si alte campionate off-road.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a motocicletelor principalilor producatori precum Honda, Kawasaki, KTM si Suzuki. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto