10.17.2021 13:26

Volkswagen vrea sa cucereasca SUA, via Italia.

Cel mai mare constructor auto din Europa, grupul german Volkswagen, a discutat cu proprietarii Fiat Chrysler Automobiles achizitia producatorului auto italian, potrivit revistei Manager Magazin, citata de Reuters.

Proprietarii Fiat vor sa-si concentreze resursele asupra brandului Ferrari si sa renunte la afacerile tranditionale din industria auto, au declarat surse apropiate situatiei pentru publicatia germana. Actiunile Fiat au crescut cu 5% ca urmare a acestei informatii, in timp ce titlurile Volkswagen au consemnat un declin de 1,5%.

Reprezentanti ai Volkswagen si Fiat au refuzat sa comenteze. Proprietarii celor doua companii sunt inca departe de a ajunge la un acord asupra unui eventual pret, a scris Manager Magazin. Volkswagen spera ca, prin achizitia Fiat Chrysler, va putea folosi reteaua de distributie a Chrysler in SUA pentru a-si rezolva probelmele de vanzari pe piata americana. Grupul german are vanzari sub asteptari in SUA, a doua piata auto dupa marime in lume.

Volkswagen, care avea la sfarsitul primului trimestru rezerve de aproape 18 miliarde de euro, si-a exprimat in mod repetat interesul pentru brandul Alfa Romeo al Fiat, in pofida respingerii ferme a propunerilor de catre conducerea companiei italiene.

volkswagen-vrea-cucereasca-sua-via-italia-grupul-german-este-interesat-de-achizitia-fiat-chrysler_size9

Sursa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto