09.23.2021 10:01

VW recheamă maşini in service din cauza … utilizatorilor, în SUA şi Canada

Oficialii Volkswagen au decis să monteze, în SUA şi Canada, pe cheltuiala lor, un… sistem ”anti-indolenţă” pe maşini.

Foarte mulţi americani şi canadieni care şi-au cumpărat maşini VW Golf şi Jetta diesel în perioada 2009-2012 au confundat tipul de combustibil. Adica, au alimentat maşinile diesel cu benzină (ţeava pistolului de benzină fiind mai subţire decât gura de alimentare) şi s-au trezit cu vizite costisitoare în service.

Alimentarea cu un combustibil neconform duce la pierderea garanţiei, ceea ce i-a făcut pe mulţi utilizatori nemulţumiţi să înainteze plângeri către NHTSA. În urma investigaţiilor, autorităţile au ajuns la concluzia că producătorul german nu are de ce să fie acuzat, deci nu s-a emis niciun fel de ordin de rechemare în service.

Totuşi, pentru a evita un scandal mediatic, producătorul german a decis ca pentru modelele din 2013 să modifice sistemul de alimentare al maşinilor cu motoare diesel. Astfel, clapeta gurii de alimentare nu se va mai deschide dacă nu va fi folosită pompa corespunzătoare.

În plus, VW SUA va rechema în service un sfert de milion de maşini diesel, pe propria cheltuială, pentru a le adapta şi acestora un sistem care să-i împiedice pe utilizatori să mai facă erori la alimentare.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto