09.20.2021 22:26

Volkswagen Golf este Masina anului 2013, la nivel mondial

Volkswagen Golf a primit premiul World Car of the Year, masina fiind votata de 66 de jurnalisti auto din 23 de tari. La categoria Performanta a castigat Porsche Boxster si Porsche Cayman, la Design a iesit invingator Jaguar F-Type, iar la masini verzi a iesit pe primul loc Tesla Model S.

Dupa ce in martie a castigat titlul de Masina Anului in Europa, Volkswagen Golf a castigat marele premiu – World Car of the Year. Volkswagen a castigat si in 2012, cu micul Up!, dar si in 2010 cu Polo si in 2009 cu precedentul Golf.

Anul acesta, Volkswagen Golf a fost in competitie cu Mercedes-Benz Clasa A, duetul Porsche Boxster / Cayman si grupul Scion FR-S / Subaru BRZ / Toyota 86 / GT 86.

Porsche Boxster / Cayman au luat premiul World Performance Car, fiind in finala cu F12 Berlinetta si grupul Scion FR-S / Subaru BRZ / Toyota 86 GT 86. Porsche a castigat si anul trecut, cu 911, iar Ferrari a castigat acum doi ani, cu 458 italia.

  

La categoria Design a castigat Jaguar F-Type in 2013, dupa ce anul trecut premiul i-a revenit lui Range Rover Evoque, iar acum doi ani lui Aston Martin Rapide.

Tesla Model S a castigat World Green Car. In finala a devansat Renault Zoe si Volvo V60 Plug-in Hybrid. Anul trecut castigatoare la aceasta categorie a fost Mercedes-Benz S 250 CDI BlueEFFICIENCY, iar acum doi ani de Chevrolet Volt.

Sursa: 0-100.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto