01.29.2022 9:53

VIA X-Truck e un pick-up american hibrid cu 800 CP

VIA Motors, o nouă companie auto americană, a prezentat la Salonul Auto Detroit 2013 o camionetă cu un sistem de propulsie hibridă care dezvoltă nu mai puţin de 800 de cai-putere.

VIA X-Truck este o camionetă bazată pe un Chevrolet Silverado. Maşina are un sistem de propulsie hibridă ce combină un motor V8 pe benzină de 5,3 litri cu două motoare electrice şi un set de baterii litiu-ion cu o capacitate de 24 kWh.

Fiecare dintre cele două motoare electrice montate pe X-Truck dezvoltă 402 CP, ceea ce înseamnă că puterea maximă combinată este de 804 CP.

Motorul termic e folosit drept un generator de curent electric pentru baterii şi cele două motoare electrice. Asta înseamnă că nu există nici o legătură mecanică între motorul termic şi roţile motrice, puterea fiind transferată către roţi doar prin intermediul motoarelor electrice.

Bateriile de 24 kWh sunt răcite cu lichid şi pot ajuta la obţinerea unui consum mediu de carburant mai mic de 2,3 l/100 km în condiţii normale de condus prin oraş, potrivit companiei. Pick-up-ul „poate oferi cuplul unui monster truck cu consumul de carburant al unui Prius”, a declarat Bob Lutz în timpul prezentării.

Actualul preşedinte al companiei auto VIA Motors este Bob Lutz, fostul vicepreşedinte al General Motors. Bob Lutz mai este implicat într-o altă companie americană, VL-Automotive, care a prezentat la Detroit modelul Destino, un Fisker Karma cu motor de Corvette.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto