05.16.2022 16:20

Vezi noul Chevrolet Corvette Stingray

Chevrolet a prezentat a şaptea generaţie a modelului Corvette cu o zi înainte de premiera mondială, care va avea loc la Salonul Auto Detroit 2013. Chevrolet Corvette C7 marchează 60 de ani de la debutul primului Corvette, în 1953, şi este al treilea model din seria Corvette care poartă numele Stingray.

La exterior, noul Corvette C7 Stingray rupe tradiţia stopurilor rotunde sau rotunjite, care au fost prezente pe toate generaţiile modelului până acum, şi vine cu un set blocuri optice cu linii ascuţite, inspirate din designul adoptat pe modelul Camaro. O altă noutate este apariţia celui de-al doilea geam lateral.

Noul Corvette are un acoperiş care poate fi demontat, ceea ce înseamnă că este o decapotabilă. Toată maşina este construită din materiale cât mai uşoare cu putinţă. Şasiul este din aluminiu, capota motorului este din fibră de carbon, iar aripile, uşile şi panourile laterale din spate sunt din materiale compozite (care de obicei înseamnă, de fapt, plastic).

Conform Chevrolet, folosirea materialelor cu greutate redusă a permis obţinerea unui raport de greutate faţă/spate de 50/50, ceea ce ar trebui să aibă ca rezultat o ţinută de drum exemplară.

Sub capota lui C7 Stingray stă un motor V8 nou-nouţ de 6,2 litri care dezvoltă 450 CP şi 610 Nm şi care încorporează tehnologii precum injecţia directă şi un sistem avansat de ardere.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto