11.27.2021 14:27

Vanzarile masinilor electrice stagneaza

Adoptarea lenta a masinilor electrice la nivel global nu a afectat producatorii, dar raman motive de ingrijorare. Mai putin de 4200 vehicule electrice si hibride au fost vandute in Germania anul trecut.

electric_cars_electric_vehicles_72

Producatorii de automobile si guvernele isi pun credinta in vehiculele electrice, in ciuda vanzarilor dezamagitoare din ultimii trei ani.

Atat BMW si Volkswagen Group au vorbit recent in sprijinul obiectivului guvernului german de a trimite un milion de vehicule electrice pe strazile tarii in ciuda vanzarilor mici  de anul trecut.

Faster-Li-Ion-Charging-4-537x335

Chiar si in Statele Unite, care este considerat a fi cel maibun mediu de penetrare a vehiculelor cu baterie nu a depasit inca 10 la suta. Potrivit cifrelor publicate de Global Forum Auto, intre ianuarie si iunie a acestui an, unele 15,444 electrice si plug-in vehicule hibride au fost vandute in California.

In China, cea mai mare piata din lume pentru masini noi si care sufera de poluarea grava, masinile electrice reusesc sa faca impact. Intre ianuarie si iunie a acestui an, 5123 automibile electrice si 775 plug-in hibrizi au fost vandute in China.

bmw-vision-road-610

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto