12.01.2021 21:33

Vanzarile de masini cu motor electric s-au dublat in 2015

Vanzarile de automobile hibride si electrice s-au dublat in primele sapte luni ale acestui an potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), pe masura ce interesul romanilor pentru masinile „verzi“ este tot mai mare.

renault-zoe-1

„In primele sapte luni ale acestui an au fost vandute 246 de unitati hibride sau electrice, dintre care 16 electrice 100%. Comparativ cu perioada similara a anului trecut cand s-au livrat doar 129 de masini, dintre care doar doua electrice si restul hibride, vanzarile aproape s-au dublat“, au spus oficialii APIA.

In total, anul acesta cele mai multe automobile electrice au fost inmatriculate de Renault, constructorul francez livrand in mai cinci masini electrice ZOE. Pe locul secund se afla Volkswagen, ai carui reprezentanti spun ca au vandut deja in Romania anul acesta in primele sase luni trei VW e-up!. Potrivit lui Bogdan Florea, brand manager Volkswagen autoturisme in cadrul Porsche Romania, la mijlocul lunii iunie compania a livrat un alt automobil electric catre un producator de energie cu care va dezvolta un parte­neriat pe termen lung. El nu ofera insa nume sau alte detalii.

zoe-1

Sursa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto