01.23.2022 11:56

Un SUV pentru Seat la fabrica Skoda din Cehia

Skoda vrea sa construiasca un SUV în Cehia pentru marca Seat

Grupul auto german Volkswagen Group a decis sa construiasca primul model SUV al marcii Seat într-o uzina Skoda din Cehia, în ideea de a profita de costurile mai reduse cu mâna de lucru, pentru a accelera relansarea diviziei sale spaniole, transmite Bloomberg.

Exista o capacitate disponibila la uzina de la Kvasiny (Cehia) si suntem bucurosi ca o putem utiliza. Este o uzina foarte eficienta din punct de vedere al costurilor„, a declarat directorul Seat, Jurgen Stackmann.

Seat, divizia spaniola a Volkswagen, a anuntat în luna martie a acestui an ca intentioneaza sa adauge un SUV la linia sa de modele, începând din 2016, în încercarea de a accesa un segment de piata care a crescut cu peste 40%, în ultimii 5 ani, în Europa.

„Este foarte important pentru noi sa fim prezenti pe segmentul SUV-urilor compacte”, a spus Stackmann.

Cresterea vânzarilor este vitala pentru restabilirea câstigurilor Seat. Aceasta divizie nu a mai înregistrat profit din 2007, iar anul trecut a înregistrat pierderi de 152.000.000 Euro, în conditiile în care livrarile au crescut cu 11%, pâna la 355.000 de unitati.

Uzina de la Kvasiny (Cehia) este locul unde Skoda asambleaza SUV-ul sau compact Yeti, precum si sedanul Skoda Superb si minivanul Roomster.

Seat-Tribu-SUV

Potrivit datelor furnizate de Asociatia Industriei Auto din Germania (VDA), în 2013, costurile cu mâna de lucru în Cehia erau de 11,50 Euro/ora, comparativ cu 26,66 Euro/ora în Spania si 48,40 Euro/ora în Germania.

Grupul Volkswagen si-a reiterat luna trecuta sprijinul pentru Seat, eliminând îndoielile referitoare la viitorul acestei marci.

„Spania si Seat ramân elemente de baza ale strategiei noastre de crestere globala”, a declarat directorul general de la VW, Martin Winterkorn.

skoda SUV

citeste articolul integral pe Money.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto