11.29.2021 3:03

Un nou coupe sportiv: Icona Vulcano

Noul coupe sportiv Icona Vulcano va fi prezentat la Salonul Auto chinezesc si isi propune sa rivalizeze cu nume precum Ferrari LaFerrari sau McLaren P1.

Cu o caroserie din fibra de carbon si panouri din aluminiu, coupe-ul de 2 locuri si cu un gabarit compact, avand 4,45 metri lungime, intra fara menajamente in olimpul masinilor sport, precum Ferrari LaFerrari sau McLaren P1.

 

Pentru viitoarele modele de serie, oficialii anunta doua sisteme de propulsie, ambele hibride.

Pe de o parte avem asocierea dintre un nobil V12 si un motor electric (H-Competizione), rezultatul fiind o putere maxima de 950 CP transmisa puntii spate, iar performantele sunt de ordinul a 2,9 secunde pentru 0-100 km/h si 350 km/h pentru viteza maxima.

Pe de alta parte, avem solutia H-Turismo, care presupune un motor V6 twin-turbo sub capota fata si doua motoare electrice pe puntea spate. Puterea totala in acest caz se cifreaza la 870 CP, dar, prin utilizarea motoarelor electrice, Icona Vulcano functioneaza in mod 4×4, siguranta in manevrare crescand.

Demarajul 0-100 km/h, in acest caz, este cu doar 0,1 secunde mai slab, realizandu-se in 3,0 secunde, in timp ce masa totala este de 1.380 kg (fata de 1,6 tone cu motorul V12). Cutia de viteze este secventiala cu 7 trepte in ambele cazuri, iar turometrul este gradat pana la 10.000 rpm, promitand senzatii… ”vulcanice”.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto