05.09.2021 8:24

Ultima etapa în Campionatul Mondial de Motocross FIM

Dunlop încheie sezonul de MXGP 2016 cu a III-a victorie consecutiva de GP

Eli Tomac a obtinut victoria în Campionatul Mondial de Motocross FIM  la ultima etapa a sezonului 2016 ce a avut loc pe circuitul Glen Helen din California, USA. Americanul a câstigat 4 curse în acest an, pilotând o motocicleta Kawasaki. Acest rezultat vine dupa victoria pe care Tomac a obtinut-o week-end-ul trecut la Charlotte, precum si dupa victoria de la Desalle din Olanda.

TOMAC_GP18_PH_6745

Cursele de duminica nu au fost câstigate într-o maniera usoara, cu Tomac deschizând cursele de pe locul 10 si lucrând din greu sa câstige teren. El l-a depasit pe Cairoli si a preluat comanda în ambele curse, trecând de doua ori linia de sosire cu 15 secunde înaintea urmaritorilor sai.

hi_TIXIER_GP18_PH_5983

La MX2, pilotii Dunlop si-au adjudecat doua locuri pe podium, cu Jeremy Martin terminând al II-lea pe Honda sa, urmat de Mitchell Harrison (Yamaha) care a terminat pe 3.

hi_DESALLE_GP18_PH_6141

Pentru clasamentul final, locul 6 obtinut de Benoit Paturel a fost suficient pentru pilotul Yamaha pentru a-si consolida pozitia a III-a. La MXGP, Evgeny Bobryshev a încheiat sezonul pe 5 în timp ce coechipierul sau Gautier Paulin a ocupat locul 13, punctele obtinute de ei au ajutat Honda sa obtina titlul la producatori. Clement Desalle (Kawasaki) a terminat sezonul pe 8, cu Valentin Guillod (Yamaha) ajuns pe 9 si Jordi Tixier pe 14.

GuillodSat_MXGP_18_USA_2016

Desi sezonul MXGP este încheiat, pilotii au mai putin de doua saptamâni la dispozitie înainte de ‘Olimpiada’ de motocros, când va avea loc competitia Motocross of Nations în Italia, pe 24-25 septembrie 2016.

57d60816c03fc2.11101883

Alegerea anvelopelor

Pilotii Dunlop au folosit anvelopele Dunlop Geomax MX3S fata si spate.

Eddy Seel, Dunlop MX Race Coordinator:
“Obtinerea celei de-a III-a victorii consecutive este un rezultat bun si cea mai buna cale de a încheia acest sezon. Am avut un an dificil, cu accidentari, dar ultima etapa a aratat care sunt rezultatele de care noi suntem capabili. Trebuie sa multumim echipelor noastre si pilotilor nostri pentru munca grea pe care au depus-o si abia asteptam sa obtinem cât mai multe victorii în Motocross of Nations.”

57d606250511e5.04186272

Pentru mai multe informatii despre Dunlop, vizitati www.dunlop.eu sau urmariti-ne pe Twitter @DunlopMoto 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto