10.19.2021 12:00

Trei variante de tunel subteran in Cluj-Napoca

Un grup de arhitecti francezi de la firma Egis prezinta la Primaria Cluj-Napoca mai multe variante de tunel pe sub centrul orasului.

”Ne propunem sa facem o analiza de principiu cu privire la solutiile de trafic alternative, care sa ne permita trecerea spre un demers ca zona centrala sa fie transformata in zona pietonala. Totul va fi supus dezbaterii publice si consiliului local. Proiectul, daca este aprobat, ar putea intra pe finantare europeana dupa anul 2014”, a declarat primarul Emil Boc.

”Tunelul este dedicat numai autovehiculelor si nu autobuzelor. Astfel ar putea rezulta o economie de 20% din costul constructiei”, au precizat reprezentantii Egis, care au realizat studiul privind constructia tunelului pe sub Cluj-Napoca.

Toate cele trei variante prespun intrari in tuneluri dinspre Calea Turzii si Gara, pentru a se face tranzitul intre aceste doua puncte. ”Vor fi un fel de intersectii subterane, care permit schimbul de sensuri. Lucrarea este extrem de vasta”, au mai spus expertii Egis.

Lucrarile ar presupune ca sectoare de drum sa fie inchise timp de pana la 3 luni. 13 luni ar fi necesare pana la trecerea tuturor lucrarilor in subteran.

Dupa terminarea lucrarilor vor rezulta vaste spatii pietonale. Zona marcata cu verde va fi exclusiv pietonala, zona rosie va fi de tranzit, iar cea galbena destinata deservirii riveranilor.

Sursa: stiridecluj.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto