11.28.2021 14:29

Toyota testeaza un sistem wireless de incarcare pentru hibrizi

Toyota si-a anuntat planurile de a incepe testele de verificare a noului sau sistem de incarcare a bateriei fara fir pentru plug-in-hibrizi si vehicule electrice. Sistemul poate percepe un vehicul electric parcat pe o bobina de pe suprafata solului, ceea ce face procesul mai simplu si mai convenabil.

Toyota-Wireless-Charging-Preview_0008-537x301

Testarea sistemul este de asteptat sa inceapa la sfarsitul acestui luni, in prefectura Aichi, Japonia si foloseste tehnologia magnetica ca rezonanta. Acest lucru transmite energie electrica prin utilizarea de rezonanta magnetica rezultata din schimbari in intensitatea campului magnetic intre o bobina pe motiv ca transmite si o bobina de pe vehicul care primeste.

In teorie, sistemul functioneaza similar cu modul in care se incarca o periuta de dinti electrica Sonicare. Toyota a anuntat, de asemenea, ca acesta a dezvoltat o functie de asistenta la parcare care arata pozitia bobinei de transmisie in spatiul de parcare. Odata ce autovehiculul se afla peste bobina de transmisie, este nevoie de doar 90 de minute pentru reincarcarea bateriei vehiculului.

Toyota nu a dat un interval de timp de cand tehnologia va fi disponibila pe modele precum Toyota Prius.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto