01.29.2022 2:08

Toyota e pe primul loc dupa primul trimestru

Topul producatorilor auto la nivel mondial: 1. Toyota, 2. General Motors, 3. Volkswagen

Toyota a vândut în primul trimestru din 2014 mai multe masini decât General Motors (GM) si Volkswagen (VW), datorita majorarii cererii în Japonia si China, transmite Bloomberg.

Este al treilea trimestru consecutiv în care Toyota îsi mentine pozitia de lider al vânzarilor pe plan mondial.

În perioada ianuarie-martie 2014, vânzarile producatorului auto nipon, care includ si diviziile Hino Motors si Daihatsu Motor, au urcat la 2.580.000 vehicule. Rivalele General Motors si Volkswagen au anuntat ca au vândut 2.400.000 vehicule fiecare, dar compania germana înca nu a raportat datele privind livrarile de camioane, de la diviziile sale MAN si Scania.

Ne asteptam ca Toyota sa ramâna liderul industriei auto pâna în 2016 sau 2017. Pentru ca Toyota sa-si mentina titlul dincolo de acest an, trebuie sa-si majoreze mai mult vânzarile în China„, a explicat analistul Masatoshi Nishimoto, de la compania IHS Automotive din Tokyo.

Luna trecuta, Toyota si-a îmbunatatit estimarile privind profitul operational pe care îl va înregistra în anul financiar curent, dupa ce în trimestrul octombrie-decembrie 2013 acesta a crescut de cinci ori comparativ cu perioada similara a lui 2012.
Podium

citeste articolul integral pe Money.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto