05.16.2022 15:24

TOP 6 maşini electrice

Până în 2005 producţia de serie a vehiculelor electrice a fost imposibilă, însă progresele făcute în domeniul nanotehnologiei şi al bateriilor electrice ne conving tot mai mult că în următorii 10 cel mult 20 de ani, majoritatea dintre noi vor conduce maşini electrice.

Tendinţa europeană este de eliminare treptată a maşinilor tradiţionale şi înlocuirea acestora cu automobile electrice nepoluante. În Europa există deja localităţi care interzic maşinile non-electrice: în Zermatt, staţiune montană de lux din Elveţia, accesul se face numai cu mijloace de transport public sau cu maşini electrice, autovehiculele cu motoare pe combustibili fosili fiind permise doar pentru serviciile de pompieri şi poliţie.
Totuşi, realitatea este că încă nu putem scăpa de resursele energetice fosile în viitorul apropiat; de aceea, omenirea are acum o altă sarcină: utilizarea energiei fosile într-un mod cât mai eficient şi economic posibil . Dar pentru a atinge acest obiectiv este nevoie, de asemenea, să se mărească puterea bateriilor auto .

În prezent, cei mai importanţi constructori auto au ca strategie înlocuirea, în perioada 2012-2013, a maşinilor hibrid din prima şi a doua generaţie cu maşini complet electrice şi, foarte important, mai ieftine faţă de aşteptările pieţe.

Vezi topul masinilor electrice pe incomemagazine.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto