10.19.2021 12:39

Tinerii au pornit Prima Masina!

FNGCIMM a acordat la sfârsitul lunii martie primele garantii în nume si cont stat, pentru cumpararea de masini noi, valoarea medie a garantiei fiind de peste 23.000 lei.

Primii beneficiari sunt patru tineri din Bucuresti, Arges si Tulcea, care au accesat credite de la Alpha Bank si CEC Bank.

Suntem încântati ca acest program a debutat cu garantii acordate tinerilor care profeseaza în domenii atât de diverse: IT, administratie publica, aparare si invitam potentialii beneficiari, fara limita maxima de vârsta, sa se alature programului pentru a se bucura de masina noua, mult visata.

Conform Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, persoanele fizice pot achizitiona un autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat în procent de maxim 50%, costul finantarii având o marja maxima de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M).

Reamintim publicului ca pot beneficia de avantajele programului, persoanele care la data solicitarii creditului, au vârsta minima de 18 ani si capacitate deplina de exercitiu si care nu au mai detinut în proprietate un autoturism nou, nu înregistreza restante la plata altor credite bancare si nu au obligatii de plata restante la bugetul general consolidat.

Potentialii beneficiari trebuie sa dispuna de un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o polita de asigurare de tip CASCO, pe toata durata de valabilitate a garantiei.

Finantatorii înscrisi în program sunt BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, ING Bank, RCI Leasing România IFN, Porsche Bank România, CREDITCOOP, IFN Comsig Leasing S.A., Mercedes-Benz Leasing IFN S.A., Banca Româneasca, Banca Transilvania si Intesa SanPaolo Bank.

Programul Prima Masina a primit în baza HG nr. 81/2015, un plafon de 350.000.000 lei pentru anul 2015, în vederea emiterii de garantii pentru achizitionarea de autoturisme noi.

Mai multe detalii despre produsul de garantare oferit pentru achizitionarea de autovehicule noi sunt disponibile pe www.fngcimm.ro, sectiunea Prima Masina.

Prima masina
sursa: FNGCIMM 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto