11.29.2021 3:30

Timbrul de mediu blocheaza piata auto de ocazie

Piata masinilor second hand este blocata din cauza prevederilor incluse in legea de aplicare a timbrului de mediu ce a intrat in vigoare incepand cu data de 15 martie 2013.

Noua legislatie cu privire la inmatricularea automobilelor, introdusa din 15 martie 2013, prevede necesitatea obtinerii unei adeverinte de la administratia financiara, adeverinta ce sa dovedeasca platile anterioare ale taxei de prima inmatriculare sau de poluare.

Aceasta adeverinta este foarte greu de obtinut, aproape imposibil, deoarece nu exista o evidenta nominala a acestor plati facute in anii precedenti, deoarece Administratia Financiara a avut obligatia doar de colectare a acestor taxe prin intermediul Trezoreriei, nu si de administrare a acestora.

Dupa 2007 au existat mai multe forme ale taxei auto, si de asemenea mai multe exceptii de la plata acesteia. Sunt foarte multe cazuri  in care proprietarii auto si-au recuperat în instanta sumele achitate ca si taxa de poluare sau taxa de prima inmatriculare.

Fara o evidenta a acestor plati, devine imposibila o noua înmatriculare, daca vanzatorul automobilului nu mai are chitantele ce dovedesc efectuarea platii taxei, in orice forma ar fi ea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto