10.17.2021 13:55

SUV Jaguar

A fost un drum foarte lung pentru rivalul Evoque Jaguar, dar acum este momentul potrivit. Sunt 20 de ani de la prima propunere care a fost facuta pentru un SUV Jaguar.

 

jag_suv

Sub conducerea Ford si cu piata SUV explodand în SUA, a fost sugerata o versiune Jaguar a Ford Explorer ar putea fi o idee buna si potential profitabila.

STM1103JAGSUV_362098a


Dupa ce a fost scris in presa britanica, ideea sa inchegat repede. Intr-adevar, ar fi fost greu de imaginat o companie care facea saloane XJ și XJS GTS sa construiasca brusc o maaina bazata pe un sasiu scaracadru si sustinuta de suspendare bruta.
Ce a fost, evident, o idee rea doua decenii in urma, este acum ceva ce Jaguar nu poate ignora. Nu mai este posibil sa se sustina ca Jaguar poate construi numai anumite tipuri de masini.

New-Jaguar-SUV


Audi Q5 a vandut 183,600 de unitati anul trecut la nivel global de doua ori si jumatate mai mult decat Jaguar care a avut 70.000 de unitati productie totala. BMW a vandut 149.000 X3s si Porsche Cayenne 62.000 de unitati. Toate acestea sunt modele premium  se vand la preturi mai mari si cu marjele de mai profit bun. Nici un producator de automobile nu poate ignora cresterea foarte mare a modelelor SUV-ului.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto