09.23.2021 8:29

StreetResponse2

Dunlop îsi pune semnatura atributelor sale de performanta pe anvelopa pentru vehicule mici

Producatorul de anvelope Dunlop anunta astazi ca a lansat pe piata europeana o noua anvelopa numita StreetResponse2. Noua anvelopa livreaza atributele performantei specifice marcii Dunlop si surprinde rodul acestora într-o anvelopa proiectata pentru a raspunde nevoilor masinilor mici.

Disponibila în variantele de 13, 14 si 15 inch, noua anvelopa StreetResponse2 este proiectata pentru a rula foarte bine atât în conditii de carosabil uscat, cât si în conditii de carosabil umed, pentru a livra distante de frânare mai mici si pentru a îmbunatati durata de viata a anvelopei în kilometri parcursi cu pâna la 10%, în comparatie cu predecesoarea sa.

Streetresponse2_01

Când am dezvoltat anvelopa StreetResponse2, am vrut sa fim siguri ca livram o anvelopa Dunlop, cu toate calitatile si capabilitatile pe care aceasta le presupune”, a spus Guillaume Carli, Brand Manager Dunlop EMEA. “Astfel am livrat o buna aderenta atât în conditii de carosabil umed cât si în conditii de carosabil uscat, îmbinând eforturile continue depuse de inginerii Dunlop cu livrarea unor anvelope care sa performeze fara compromis.

Pentru a-i ajuta pe conducatorii auto sa faca fata cât mai bine conditiilor de carosabil umed, o noua forma a cavitatii anvelopei, cu o amprenta cât mai rotunjita, a fost dezvoltata pentru a taia cât mai eficient peliculele de apa de pe surafata carosabila, în timp ce un profil optimizat al benzii de rulare, desenat cu caneluri circumferentiale largi, ajuta la absorbtia apei de pe suprafata de rulare. Pentru a veni si mai mult în sprijinul aderentei pe carosabil umed, au fost proiectate caneluri laterale multiple pentru a evacua apa din banda de rulare. Tehnologiile folosite aici ajuta la reducerea potentialului de acvaplanare si la scurtarea distantelor de frânare pe carosabil umed fata de predecesoarea sa.

Pe suprafete uscate, anvelopa Dunlop StreetResponse2 este echipata cu o nervura centrala solida, care asigura o aderenta sporita la manevrele laterale. Lamelele si canelurile multiple de pe suprafata benzii de rulare asigura o aderenta sporita si o buna performanta a frânarii pe carosabil uscat, în timp ce constructia generala a anvelopei si greutatea ei scazuta îi confera o rezistenta la rulare mai mica.

Streetresponse2_02

Ceea ce am realizat nu compromite de asemenea nici distanta de frânare, unde vorbim de 2 metri în plus pe carosabil umed si de 1,5 metri pe carosabil uscat fata de predecesoarea sa”, a mai precizat Carli. “Am lucrat de asemenea si la un alt criteriu de performanta, mai precis spus la kilometraj ca durata de viata a anvelopei în kilometri parcurti. Anvelopa Dunlop StreetResponse2 livreaza un kilometraj cu 10% mai mare fata de predecesoarea sa, gratie îmbunatatirilor generale ce au fost integrate în dezvoltarea acestei anvelope.”

Rezultatul acestor îmbunatatiri, comparativ cu prima anvelopa StreetResponse, este ca noua anvelopa livreaza distante de frânare mai scurte atât în conditii de carosabil umed, cât si uscat. Per ansamblu, anvelopa livreaza o perfromanta la frânare cu 6% mai buna fata de predecesoarea sa, ceea ce este echivalentul unei distante de frânare cu 2 metri mai scurta în conditiile unei frânari de la 80 km/h la 0 km/h pe carosabil umed si cu 4% mai buna în conditii de carosabil uscat, obtinând o distanta de frânare cu 1,5 metri mai scurta fata de predecesoarea sa în conditiile unei frânari de la 10 0km/h la 0 km/h pe carosabil uscat.

StreetResponse2 vine cu un rating B la aderenta pe carosabil umed si un rating C la rezistenta la rulare conform noii etichete UE pentru anvelope, ceea ce o face una din anvelopele cu cele mai bune ratinguri din categoria sa, existente în acest moment pe piata europeana.

Streetresponse2_03

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. Întotdeauna având ca scop maximizarea placerii de a conduce, Dunlop ofera tuturor tipurilor de motorizari performanta si durabilitatea celor mai noi tehnologii pentru anvelope, incluzând anvelope cu tehnologia RunOnFlat, care este potrivita vehiculelor câstigatoare de premii precum Mini, BMW Seria 1, Seria 3, Seria 5/6, X5/X6 si altele. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto