- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Sosele ce incarca masinile electrice in timpul mersului

Posted By Andreea Fagadar On 25 august 2015 @ 8:19 In Articole | No Comments

Marea Britanie va testa spre sfarsitul acestui an eficienta unor segmente de drum care sa functioneze asemenea unor statii electrice asfaltice, pentru ca soferii care au masini electrice sa beneficieze de incarcarea acumulatorilor in timp ce ruleaza pe drumul respectiv, scrie portalul mashable.com

Inginerii britanici din transporturi intentioneaza ca prin acest proiect, derulat pe parcursul a 18 luni, sa vada eficienta unor astfel de segmente de drum, pentru ca ulterior sa incurajeze tot mai multi britanici sa foloseasca masinile electrice pentru reducerea poluarii.

Daca proiectul va avea succes, va fi implementat ulterior si pe drumurile publice. Deocamdata va fi testat pe un o sectiune de drum inchis.

Ministrul britanic al transporturilor, Andrew Jones, a declarat ca guvernul britanic si-a asumat deja alocarea sumei de 500 de milioane de lire sterline in urmatorii cinci ani, pentru a incuraja britanicii sa foloseasca masini electrice.

‘Tehnologiile legate de masinile ecologice avanseaza extrem de rapid si suntem hotarati sa sprijinim cresterea numarului de astfel masini cu foarte putine emisii de carbon pe drumurile din Marea Britanie’, a declarat Mike Wilson, inginer sef in cadrul Autoritatii britanice pentru autostrazi.

In timpul testelor, masinile vor fi dotate cu tehnologia wireless si sub zona care simuleaza covorul asfaltic vor fi montate cabluri electrice ce vor genera campuri electromagnetice captate de o bobina, producand electricitate.

wireless_charging_masini_electrice_incarcare_baterii_ecoprofit_11_77034600 [1]

 Citeste mai mult. [2]


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/articole/sosele-ce-incarca-masinile-electrice-timpul-mersului.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/08/wireless_charging_masini_electrice_incarcare_baterii_ecoprofit_11_77034600.jpg

[2]  Citeste mai mult.: http://www.economica.net/marea-britanie-testeaza-sosele-ce-incarca-masinile-electrice-in-timpul-mersului_105652.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.