10.20.2021 1:18

Soferii parizieni ignora poluarea

Pentru a limita efectele poluarii si a scadea concentratia smogului autoritatile din Paris au impus o regula comunista cu o saptamana in urma. Haideti sa vedem ce rezultate a avut si cum au respectat soferii aceasta regula.

The Champs-Elysées at night, Paris, France

In data de 17 martie, autoritatile pariziene au instituit in capitala o regula care ne aminteste de comunism. Pentru a limita efectele poluarii, au avut voie sa circule doar masinile cu numere de inmatriculare impare. Multi soferi insa, au ales sa ignore aceasta regula cu riscul de a primi amenda, care era in valoare de doar 22 euro. Nu este de mirare ca au fost emise circa 4.000 de amenzi cu o valoare totala de 80.000 de euro, numarul celor care au incal cat regula fiind de 4-5 ori mai mare.

Aglomeratia a fost redusa cu 60% in cursul zilei de luni, iar vremea rece  a contribuit la dispersarea norului de smog care ameninta orasul. Regula a fost suspendata momentan, insa voci din spatiul politic cer luarea unor masuri impotriva motoarelor diesel.

ComisiaEuropeana e interesata de ”experimentul” din capitala Frantei , care a presupus in paralel si oferirea gratuita a inchirierii de biciclete, precum si accesul gratis la mijloacele de transport in comun in acea zi de luni. De asemenea, au fost exceptate de la regula anti-poluare masinile electrie si hibride, precum si cele care transportau mai multe persoane, pentru a incuraja ideea de car-sharing.

paris-poluare-2

 

 

Citeste articolul original.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto