10.20.2021 0:14

Şoferii care au copii în vârstă de peste 18 ani ar putea plăti un RCA mai scump

Unele companii de asigurări ar putea să perceapă tarife mai mari la RCA din acest an proprietarilor de autoturisme cu vârsta cuprinsă între 48 şi 55 de ani şi care au copii în vârstă de peste 18 ani.

Asiguratorii au ajuns la concluzia că tinerii sunt cei care folosesc deseori autoturismul părinţilor şi produc cele mai multe accidente auto, provocând daune societăţilor de asigurări.

Pe de altă parte, brokerii de asigurări sunt de părere că în acest an unele companii de asigurări ar putea scumpi poliţele RCA în medie cu 20%, în special din cauza majorării daunelor morale achitate de asiguratori victimelor accidentelor de circulaţie.

Norbert Simpf, Business Developer la Internetas, broker de asigurări, susţine că din decembrie anul trecut şi până în prezent la autoturisme doar anumite categorii de RCA s-au scumpit, în medie cu aproximativ 10%. În schimb, în cazul firmelor, pentru autoutilitare, unele companii de asigurări au scumpit deja RCA cu până la 30%.

CSA a elaborat un proiect de normă care prevede că tarifele RCA vor fi stabilite astfel încât încasările firmelor de asigurări estimate pentru următoarele 12 luni să acopere riscurile asumate, cheltuielile aferente şi marja de profit a asigurătorului.

Sursa: gandul.info 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto