09.23.2021 8:06

New Smart Fortwo cabrio

Noul smart fortwo cabrio: Summer in the city

În România, noul smart fortwo cabrio va fi disponibil începând cu luna martie, la Autoklass Pipera – Centru Autorizat de Vânzari si Service smart.

Din primavara, noul smart fortwo cabrio este pregatit sa intre pe scena auto ca un model emblematic al noii game. smart-ul decapotabil cu doua locuri va fi disponibil la Autoklass Pipera – Centru Autorizat de Vânzari si Service smart începând cu luna martie 2016. La momentul lansarii sunt disponibile doua variante de motorizare cuplate la transmisia automata twinamic. Variantele cu transmisie manuala urmeaza sa fie lansate în perioada urmatoare. Alaturi de cele trei linii de echipare – passion, prime si proxy – clientii au oportunitatea de a alege dintr-o gama larga de dotari optionale care le vor spori gradul de siguranta si confort.

Trei autoturisme într-unul singur: la simpla atingere a unui buton, noul smart fortwo cabrio se transforma, din binecunoscutul model cu doua locuri si habitaclu închis, într-un autovehicul dotat cu acoperis retractabil din material textil sau într-un cabriolet veritabil cu plafonul complet pliat. Astfel, experienta de condus în aer liber poate fi adaptata vremii sau dispozitiei soferului. Flexibilitatea oferita de plafonul pliabil „tritop” si de traversele detasabile amplasate pe acoperis reprezinta o caracteristica speciala, însa nu doar în acest segment. În acelasi timp, noul smart fortwo cabrio este singurul cabriolet autentic din clasa sa.

„Noul smart fortwo cabrio este sinonim cu conceptul de <<joie de vivre>> – o stare de spirit ce descrie perfect brandul nostru”, a declarat Dr. Annette Winkler, Director smart. „Practic, plin de emotie si inovativ – acestea sunt valorile fundamentale ale smart integrate perfect în toate autovehiculele noastre. Noul smart fortwo cabrio se focuseaza pe emotie – acesta este un automobil care evidentiaza într-un mod special bucuria de a trai. smart fortwo cabrio este cea mai cool versiune a generatiei noastre – pe scurt, simbolul simbolurilor”.

Aproximativ 220.000 de fani ai smart cabrio au optat pentru modelele precedente.

Noul smart fortwo cabrio (cu o lungime de 2.69 m, o latime de 1.66 m si o înaltime de 1.55 m) este usor de recunoscut ca facând parte din noua generatie smart: cel de-al III-lea model evidentiaza filosofia de design „FUN.ctional” specifica smart, definita de doi poli – inima si mintea. Limbajul designului este simplu, clar si progresiv. Acesta include conturul tipic cu prelungiri foarte scurte, linii, forme si suprafete clare si, desigur, celula de siguranta tridion. Având o grila cu design de tip fagure si faruri rombice, aspectul frontal al unui smart este inconfundabil. Stâlpul B este mai mic decât cel de la modelul cu habitaclu închis, iar designul celulei de siguranta tridion este progresiv, oferind noului smart un aspect mai sportiv si concentrat.

Deschiderea plafonului dureaza 12 secunde

Când soarele rasare dintre nori, soferii smart fortwo cabrio pot reactiona rapid: plafonul din material textil se poate deschide în mod automat în 12 secunde – chiar si când autoturismul ruleaza cu viteza mare. Cu ajutorul cheii cu trei butoane, plafonul poate fi ridicat si din exteriorul masinii, prin intermediul telecomenzii.

În plus, îndepartarea stâlpilor laterali ofera o experienta cabrio completa. Acestia pot fi depozitati în interiorul haionului. Mai mult, compartimentul din haion ofera suficient spatiu pentru a depozita si o vesta fluorescenta, trusa de prim ajutor sau triunghiul reflectorizant.
Cu o suprafata de 1.8m2, plafonul „tritop” din material textil este cu aproximativ 4% mai mare decât cel al predecesorului sau. Acoperisul exterior este realizat dintr-un material poliacrilic rezistent la lumina, iar interiorul contine un mix de materiale compus din poliester si bumbac. De asemenea, designul este completat de un strat de cauciuc dispus la mijloc. Plafonul are o grosime totala de 20 mm, iar luneta este încalzita si confectionata din sticla.

Siguranta: spatiul de protectie al pasagerului, validat printr-un test al plafonului

Mixul de materiale folosite pentru smart fortwo cabrio cuprinde o proportie mare de oteluri rezistente formate la cald si oteluri multifazice de rezistenta maxima.

În plus, comparativ cu modelul coupé, cabrio a fost consolidat în mod special în partile importante. Modificarile includ un sistem de bare încrucisate sub autovehicul, bare de torsiune la puntea din fata si din spate, precum si un tub interior localizat în stâlpii A, fabricat din otel super rezistent format la cald.

Dupa îndeplinirea testelor de impact obligatorii, noul smart fortwo cabrio – cu un concept de siguranta ce include celula de siguranta tridion, un element specific brandului pentru absortia eficienta a energiei – trece, de asemenea, si testele suplimentare de impact Mercedes-Benz, ce deseori au o serie de cerinte mult mai stricte. Acestea includ si testul de ”prabusire a plafonului”. În cadrul acestui test, un obiect cade usor înclinat, de la o înaltime de 50 cm, deasupra plafonului, iar autovehiculul loveste unul dintre cei doi stâlpi A.

Sistemele avansate de asistenta pentru soferi, rezervate pâna de curând segmentelor de top, ajuta la prevenirea accidentelor. Acestea includ sistemul de ultima generatie ESP®, alaturi de sistemul de asistenta împotriva vântului din lateral – Crosswind Assist (optional), sistemul de asistenta la pornirea în rampa – Hill Start Assist (standard), sistemul de prevenire a coliziunilor – forward collision warning (optional) si sistemul de ”pastrare” a benzii – Lane Keeping Assist (optional).

smart fortwo cabrio 2015

Versiuni disponibile: doua motoare, doua transmisii, trei linii de echipare

În prima faza, noul cabrio va fi echipat cu motorizari în trei cilindri de ultima generatie, disponibile în doua versiuni: cu o putere de 52kW (71 CP)  sau 66kW (90 CP). La momentul lansarii, ambele variante de motor dispun de transmisie cu dublu ambreiaj twinamic, iar transmisia manuala cu 5 viteze va fi lansata în perioada urmatoare. De mentionat este faptul ca smart fortwo cabrio are agilitatea tipica a brandului – la 6.95m (între borduri ) si 7.30m (între pereti ), astfel ca manevrele de întoarcere sunt foarte simple.

În plus fata de cele trei linii de echipare – passion, prime si proxy – clientii au oportunitatea de a alege dintr-o gama larga de accesorii pentru siguranta si confort, inclusiv noile caracteristici adaugate la ultimul facelift, precum pachetul Urban Style (ce include evazari aripi de culoare neagra si  suspensie coborâta). Captivant si de calitate superioara, interiorul smart fortwo cabrio corespunde cu cel al modelului cu habitaclu închis, ce dispune de trasaturi standard inclusiv doua parasolare cu oglinzi integrate, o consola centrala cu sertar si un suport pentru haine amplasat  în spate. Un deflector de vânt este disponibil optional. Stilul interiorului va încânta cu siguranta, acesta fiind caracterizat de o „bucla dinamica”,  o trasatura specifica interiorului – de exemplu, linii expresive dispuse pe tabloul de bord si pe usi.

smart fortwo cabrio 2015

Pe scurt, noile modele smart fortwo cabrio:

smart fortwo cabrio
52 kW
66 kW

Numar de cilindri / Amplasare
3/in-line
3/in-line

Capacitate cilindrica
999
898

Putere
52/71
66/90

Turatia la putere maxima
6000
6200

Cuplu motor
91
135

Turatia la cuplu motor maxim
2850
2500

Consum mixt (l/100 km)
4.3
4.2

Emisii de CO2 (g/km)
99
97

Clasa de eficienta
B
B

Accelerare 0-100 km/h (s)
15.5
11.7

Viteza maxima  (km/h)
151
155

Pret de pornire (euro)
15.762
16.692

smart fortwo cabrio 2015

Testul decisiv: testare extinsa în laboratoare si pe carosabil

Programul de testare al decapotabilelor Mercedes-Benz este extins si identic pentru toate modelele: ceea ce înseamna ca noul smart fortwo cabrio a fost supus acelorasi teste riguroase precum un Mercedes-Benz Clasa S Cabrio. De exemplu, în cadrul unui test de anduranta, ridicarea si coborârea plafonului a fost simulata pe întreaga durata a ciclului de viata a automobilului. De asemenea, în acest proces de testare a componentelor, ce cuprinde 20.000 de cicluri, plafonul si mecanismul acestuia trebuie sa îsi demonstreze functionalitatea si în cadrul camerei climatice. Astfel, o functionare perfecta trebuie asigurata si la temperaturi cuprinse între -15 si +80 de grade Celsius. În plus, pentru o siguranta maxima, „testul de abuz” se efectueaza la -40 de grade Celsius, cu plafonul complet înghetat: în acest caz, protectia la suprasarcina protejeaza motorul electric care actioneaza plafonul. Testul realizat în cadrul unei spalatorii asigura pasagerii unui smart fortwo cabrio ca vor ramâne cu hainele uscate în orice moment.

La 500 de cicluri, cerintele corespund cu cele ale unui coupé. În plus fata de aceasta testare realizata în faza de dezvoltare, fiecare smart fortwo cabrio este, de asemenea, testat pentru etan?eitate: la uzina Hambach, la finalul productiei, fiecare automobil este stropit cu o cantitate standard de apa timp de sapte minute. Mai mult, dezvoltatorii au testat lipsa  deflectorului de aer în timpul condusului în interiorul tunelului aerodinamic Mercedes-Benz, cu ajutorul manechinului „Tanja”. Modelul a fost echipat cu 16 senzori de viteza, amplasati pe gât si pe brate, ce permit masurarea curentilor de aer din interior. În plus, automobilul este supus unor teste extinse pe diverse tipuri de drumuri din întreaga lume.

smart fortwo cabrio 2015

smart fortwo cabrio, 15 ani de istorie ca masina simbol

În 1999, la Salonul Auto de la Frankfurt, smart a surprins publicul cu o serie de studii privind un nou model. A fost prezentata versiunea cabrio, model inspirat din smart city-coupé. Acest model a oferit o noua perspectiva asupra comunitatii de automobile mici. smart fortwo cabrio ofera „joie de vivre”, o bucurie pura. Începând cu primavara anului 2000, cel mai mic model cabriolet a iesit direct din productie pe drumurile europene. Înca de la modernizarea primului model, în 2006, plafonul din material textil a fost complet automat.

Cu toate acestea, modelul cabrio nu este singurul din istoria smart care a oferit o experienta de condus în aer liber. În 2002, a fost lansata o versiune speciala ce oferea un sentiment veritabil de libertate: smart crossblade. Automobilul nu avea usi, acoperis sau parbriz. Pentru o experienta de condus incomparabila, soferii aveau ocazia de a conduce sub cerul liber si cu vântul suflându-le în fata, pe orice drum extravilan. În plus, peste cabina soferului se întindea un deflector de vânt pentru a reduce curentii de aer. Un an mai târziu, smart a introdus o  serie limitata  de autovehicule pe piata.

Pentru mai multe informatii despre smart, puteti accesa www.smart.com/ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto