- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Skoda Octavia 3, prezentată oficial

Posted By Roxana Andreica On 12 decembrie 2012 @ 17:02 In Articole | No Comments

Skoda Octavia 3 a fost prezentată oficial, după ce o serie de imagini teaser şi câteva fotografii spion cu maşina fără camuflaj au ajuns pe internet.

A treia generaţie Skoda Octavia este primul model al producătorului auto ceh care este bazat pe noua platformă modulară MQB a grupului Volkswagen, platformă care stă la baza noilor Volkswagen Golf şi Audi A3.

Dimensiunile noului model sunt de 4.695 mm lungime, 1.814 mm lăţime, iar ampatamentul are 2.686 mm, ceea ce înseamnă că, în comparaţie cu actuala generaţie, Skoda Octavia 3 este mai lungă cu 90 mm, mai lată cu 45 mm şi are un ampatament mai mare cu 108 mm.

Potrivit oficialilor Skoda, Octavia 3 are cel mai spaţios interior din clasa compactă şi cel mai mare portbagaj, cu o capacitate de 590 de litri.

Printre tehnologiile care vor fi disponibile pe Octavia 3 se numără un sistem multimedia nou şi, în premieră pentru Skoda, Adaptive Cruise Assistant, adică sistem cruise control adaptiv, şi un sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie, care va face parte din pachetul „Traveller Assistant”.

Alte echipamente care vor putea fi montate pe a treia generaţie Skoda Octavia includ Intelligent Light Assistant, care comută automat între luminile de întâlnire şi luminile de drum, un plafon panoramic şi sistemul Driving Mode Selection, care permite şoferului să aleagă modul de condus (de exemplu: Sport sau Confort).

Skoda Octavia 3 are tracţiune pe puntea din faţă şi va putea fi echipată cu transmisie manuală sau cu transmisie automată DSG. Oficialii companiei auto au spus că, în viitor, vor fi disponibile şi variante cu tracţiune integrală, dar varianta de caroserie break.

Skoda Octavia 3 va fi prezentată public în premieră mondială la Salonul Auto Geneva din martie 2013 şi va ajunge la dealeri la scurt timp după prezentare.

La sfârşitul lui 2013, Skoda va pune în vânzare şi varianta cea mai performantă a modelului – Octavia RS, care va avea sub capotă acelaşi motor de 2,0 litri cu turbocompresor precum noul Volkswagen Golf GTI.

Sursa: promotor.ro [1] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/articole/skoda-octavia-3-prezentata-oficial.html

URLs in this post:

[1] promotor.ro: http://www.promotor.ro/masini-noi/prezentari/noua-skoda-octavia-informatiile-despre-noua-octavia-3-10387549

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.