09.25.2021 6:37

Sistemului de alimentare de ultima generatie

Delphi dezvaluie noi tehnologii ale sistemului de alimentare de ultima generatie pentru vehiculele utilitare grele si medii

 

  • Injector ultra-rapid care permite pâna la noua injectari pe ciclu

 

  • Controlul sistemului closed-loop pentru performante „ca nou” pe întreaga durata de viata

 

  • Motoare si sisteme de transmisie controlate pentru maximizarea performantei

 

În cadrul conferintei IAA Commercial Vehicles (Hannover, Septembrie 21-29, 2016), Delphi Automotive PLC (NYSE: DLPH) va dezvalui o serie de noi tehnologii de propulsie, care vor ajuta la îndeplinirea obiectivelor pentru deceniul urmator în ceea ce priveste exigentele emisiilor si eficientizarea consumului de  combustibil. Un nou sistem pentru tehnologia common rail pentru vehiculele utilitare medii si grele, se va baza pe tehnologia Delphi deja dovedita, pentru Euro VI. Aceasta tehnologie furnizeaza control closed-loop pentru fiecare pulverizare oricât de mica, care reduce substantial emisiile, îmbunatateste consumul de combustibil si ajuta operatorii sa mensina performanta initiala pentru durata de viata a motorului.

În centrul noii tehnologii a sistemului common rail se afla un injector inovator care permite controlul în timp real a informatiilor despre operatia de injectare. Sistemul nu necesita cabluri sau interfete aditionale ori spatiu de ambalare. Datele furnizate de injector permit punerea în aplicare a controlului closed-loop, care monitorizeaza în mod continuu si optimizeaza timpii de injectie pentru a compensa schimbarea conditiilor, inclusiv uzura pe durata de viata a vehiculelor.

„Consideram ca nu este doar una dintre cele mai eficiente solutii, dar, prin design, este si cea mai simpla,” a mentionat Kerem Erman, Vicepresedinte, Powertrain si Manager General, Fuel Injection Systems pentru Delphi. „Controlul closed-loop este esential pentru urmatoarea generatie a sistemului de alimentare cu combustibil, dar trebuie sa fie realizat într-o maniera convenabila si cât mai simpla. Injectorul Delphi closed-loop pentru vehicule utilitare medii si grele realizeaza acest lucru printr-un design simplu, elegant, care nu necesita cabluri suplimentare.”

Capacitatea de a mentine functionarea precisa pe durata de viata a motorului, combinata cu o noua supapa a injectorului, mai mica, mai usoara, mai rapida, permite inginerilor de la sistemul de combustie sa selecteze pâna la noua injectii pe ciclu. Reducând astfel emisiile si îmbunatatind consumul  de combustibil cu pâna la 1.5 % si acesta nu este singurul beneficiu. Posibilitatea de a controla primele etape de combustie vor îmbunatati semnificativ  zgomotul produs de motor.

Delphi a dezvoltat, de asemenea, o noua categorie de motoare si sisteme de controlare a propulsiei care sunt mult mai puternice decât cele din generatia actuala. Noile aplicatii – circuite specifice integrate (ASIC) Delphi permit adaugarea de caracteristici suplimentare care sa fie incluse, cum ar fi cresterea securitatii cibernetice, controlul integrat SCR si timpi de calibrare redus.

„Noile sisteme Delphi asigura o îmbunatatire substantiala a performantelor, fara nici o cerinta suplimentara de a schimba orice alt aspect al motorului”, a conchis Kerem Erman. „Si pentru ca acestea sunt proiectate pentru o arhitectura modulara a sistemului, acestea ofera o flexibilitate considerabila pentru a completa strategia fiecarui sistem de propulsie al clientilor.”

De asemenea, la standul Delphi A04, Sala 17, vor fi o serie de alte tehnologii ale sistemului de propulsie, alaturi de ingineri specializa?i care vor fi ferici?i sa discute  posibile aplicatii.

Visuals

În centrul noului sistem modular common rail este un injector revolutionar care ofera unitatii de control informatii în timp real privind functionarea injectorului.

150429-1 DFI 21 Diesel Common Rail Injector.tif

Noul element modular de pompare (EUP) Delphi, proiectat pentru eficienta si flexibilitate în asamblare, poate opera ca un EUP de sine statator în blocul motor, ca o pompa separata într-o carcasa sau într-un ansamblu mai putin conventional

Delphi_CV_DUP5_pumping_element_IAA

Exemplu al noului element modular de pompare furnizat ca o parte din DFP8 Delphi, pompa de combustibil de înalta presiune compacta.

Delphi_CV_DFP8_Cutaway_inlc_DUP5

Noua familie de controlere de motoare si grup motopropulsor Delphi sunt în mod substantial mai puternice decât generatia actuala.

Delphi_CV_ETC7_new_controller_IAA

Delphi Automotive PLC (NYSE: DLPH) este o companie de înalta tehnologie, care integreaza solutii mai sigure, mai ecologice si interconectate pentru sectorul auto. Cu sediul în Gillingham, U.K., Delphi coordoneaza centre tehnice, site-uri de productie si servicii de asistenta pentru clienti în 44 de tari. Pentru mai multe informatii accesati www.delphi.com. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto