12.01.2021 21:15

Sistemul care te ajuta sa prinzi semaforul pe verde

Cand trebuie sa stai la acelasi semafor de mai multe ori poate fi destul de stresant. Audi vrea ca pe viitor sa implementeze un sistem  care ne va ajuta sa trecem pe verde la fiecare semafor.

CES Las Vegas 2014

CES sistemul Traffic Light Assist a fost prezentat de Audi ar trebui sa faca in asa fel incat sa prindem fiecare semafor care ne iese in cale pe culoarea verde.

Sistemul foloseste date furnizate in timp real prin intermediul retelelor wireless si date cunoscute deja pentru a afla informatii despre programarile semafoarelor iar masina prezice cat timp mai dureaza pana cand culoare semaforului va mai fi rosie sau verde.

 

Sistemul afiseaza pe ecranul digital din bord un simbol pentru urmatorul semafo si un cronometru care iti spune cat timp mai ai pana cand culoarea se va schimba. Acesta se adapteaza la schimbarea benzii si reinterpreteaza informatiile.

 

In plus, sistemul start/stop de oprire automata a motorului e integrat in Traffic Light Assist, ceea ce inseamna ca motorul va porni automat cu cateva secunde inainte ca semaforul sa se faca verde. Sistemul este testat in orasele germane Ingolstadt si Berlin, precum si in Verona, Italia.

CES Las Vegas 2014

CES Las Vegas 2014

 

 

Sursa articolului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto