07.29.2021 7:55

Sisteme de reducere a emisiile poluante

Denoxtronic si Departronic – sisteme Bosch de tratare a gazelor de esapament care reduc emisiile poluante

Prin Denoxtronic si Departronic, Bosch ofera doua sisteme de tratare a gazelor de esapament cu eficienta dovedita, destinate modelelor de autovehicule comerciale.

Primul sistem, Denoxtronic, face posibila reducerea emisiilor de oxizi de azot cu pâna la 95% si a consumului de carburant cu pâna la 5%. Denoxtronic 6.5 a fost special conceput pentru utilizarea pe pietele emergente.

Cel de-al II-lea sistem Bosch, Departronic, injecteaza o cantitate controlata de carburant în circuitul gazelor de esapament, permitând regenerarea filtrului de particule. Sistemele Denoxtronic si Departronic pot fi controlate împreuna de unitatea de comanda a motorului. Acestea ajuta producatorii de autovehicule comerciale sa se conformeze viitoarelor norme de poluare precum US16, Euro VI si Tier 4 final.

Denoxtronic: un sistem robust si fiabil, destinat tuturor pietelor si segmentelor de piata

Denoxtronic 2.2 este proiectat atât pentru autovehiculele de tonaj mare si mediu, cât si pentru utilaje, precum tractoare si masini de constructii. De asemenea, poate fi folosit si pentru motoarele ambarcatiunilor.

Noul sistem Denoxtronic 6.x, o varianta rentabila si robusta, a fost conceput ca un kit modular si poate acoperi astfel toate pietele si segmentele de autovehicule comerciale. Acesta sta la baza variantei Denoxtronic 6.5, care este special conceputa pentru pietele emergente. Denoxtronic are o durata lunga de viata si, datorita constructiei sale modulare, poate fi încorporat usor în numeroase modele de autovehicule. Sistemul de control electronic al acestuia poate fi integrat fie în unitatea de comanda a motorului, fie într-o unitate separata de control al dozarii, în functie de preferintele clientului. Denoxtronic 2.2 si Denoxtronic 6.x sunt disponibile pentru sistemele electrice ale autovehiculelor de 12 sau de 24 V.

Departronic: sistem de dozare pentru regenerarea filtrului de particule

Departronic, sistemul Bosch de dozare a cantitatii de motorina, regenereaza filtrele de particule pentru autovehiculele comerciale de tonaj mediu si mare, precum si pentru utilaje. Acesta injecteaza o cantitate de motorina masurata cu precizie în fluxul gazelor de esapament, în amonte de convertizorul catalitic de oxidare.

Pe masura ce carburantul respectiv arde, temperatura gazelor de esapament se ridica la aproximativ 600 de grade Celsius. Aceasta crestere a temperaturii determina arderea particulelor de funingine captate de filtrul de particule. În comparatie cu post-injectia de la nivelul motorului, sistemul Departronic este mai economic – întrucât uleiul de motor este diluat foarte putin sau chiar deloc, acesta nu trebuie sa fie schimbat atât de des.

Cea de-a doua generatie a sistemului Departronic, care a înregistrat un real succes, este produsa în serie din anul 2010 si i s-au adus multiple îmbunatatiri. Datorita faptului ca Departronic poate functiona în prezent cu o presiune mai mare, motorina poate fi pompata mai flexibil în sistem, din circuitul de joasa presiune al sistemului de injectie diesel.

Sistemul Departronic are o functie de auto-curatare si astfel nu necesita întretinere. Componentele sale au fost concepute pentru a rezista conditiilor la care sunt supuse autovehiculele comerciale si utilajele. De asemenea, întregul sistem este mai usor si mai compact decât generatia anterioara si a fost conceput pentru functionarea la tensiuni de 12 si 24 V.

Divizia Automotive Aftermarket (AA) ofera companiilor care activeaza în domeniul auto post-vânzare si service-urilor auto o gama completa de echipamente de diagnoza si service, precum si o gama variata de piese de schimb – de la piese noi si reconditionate la solutii pentru reparare – atât pentru autoturisme, cât si pentru autovehiculele comerciale. Portofoliul sau include atât produse fabricate de Bosch ca echipamente originale, cât si produse si servicii post-vânzare dezvoltate si fabricate in-house. Peste 11.000 de angajati în 140 de tari si o retea logistica globala asigura distributia a peste 450.000 de repere de piese de schimb la clienti, într-un mod rapid si la timp. Prin domeniul „Diagnostics”, AA ofera tehnologie de testare si aparatura pentru service-urile auto, software de diagnoza, programe de instruire si servicii de informare. În plus, divizia este responsabila si pentru dezvoltarea francizei de service-uri auto „Bosch Service”, una dintre cele mai mari retele de service-uri auto independente la nivel mondial, cu aproximativ 15.000 de francize. De asemenea, AA are peste 500 de parteneri „AutoCrew”.

Pentru mai multe informatii, accesati pagina de internet www.bosch-automotive.com.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii si servicii. În anul fiscal 2011, peste 300.000 de angajati au generat vânzari de 51,5 miliarde de euro, în domeniile tehnologiei auto, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum si echipamentelor pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele peste 350 de filiale si companii regionale din peste 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vânzare reprezinta fundatia cresterii continue a companiei. Bosch a cheltuit în 2011 aproximativ 4,2 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si a înregistrat peste 4.100 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atât inovatoare, cât si utile.

Pentru mai multe informatii, accesati paginile de Internet www.bosch.com si www.bosch-press.com. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto