06.24.2021 11:42

Sfaturi pentru inlocuirea anvelopelor

Chiar daca veti intretine in cele ma bune conditii anvelopele si le veti verifica periodic, mai devreme sau mai tarziu ele tot trebuie inlocuite.

Momentul cand se inlocuieste o anvelopa depinde de proprietarul vehiculului. Proprietarul autoturismului va tine cont in primul rand de conditiile in care au fost exploatate acestea, modul in care au fost intretinute, inspectarea vizuala si performantele acestora.

Din punct de vedere legal, adancimea minima a caii de rulare trebuie sa fie de 1,6 mm. Regula generala cunoscuta de toti soferii este aceea ca anvelopele de vara trebuie schimbate inainte de atingerea acestei adancimi minime, adica la 3 mm iar pentru cele de iarna adancimea la care trebuie schimbate este de 4 mm.
anvelope auto

Chiar daca veti intretine in cele ma bune conditii anvelopele si le veti verifica periodic, mai devreme sau mai tarziu ele tot trebuie inlocuite. Momentul cand se inlocuieste o anvelopa depinde de proprietarul vehiculului. Proprietarul autoturismului va tine cont in primul rand de conditiile in care au fost exploatate acestea, modul in care au fost intretinute, inspectarea vizuala si performantele acestora.

Din punct de vedere legal, adancimea minima a caii de rulare trebuie sa fie de 1,6 mm. Regula generala cunoscuta de toti soferii este aceea ca anvelopele de vara trebuie schimbate inainte de atingerea acestei adancimi minime, adica la 3 mm iar pentru cele de iarna adancimea la care trebuie schimbate este de 4 mm.

Inlocuirea anvelopelor depinde, asadar, de atingerea adancimii minime a caii de rulare, admise legal. Mai depinde si de deteriorarea acestora, ca uramare a unor accidente – intepaturi, pene, taieturi, lovituri, fisuri, suprasarcina etc.  Daca se constata una din aceste urme de uzura, atunci va trebui sa apelati la anvelope noi si la un service de specialitate.

Schmb-cauciuc

Siteul nostru www.e365.ro va propune o gama larga de marci si modele anvelope de cea mai buna calitate: Debica, Goodyear, Sava, Dunlop, Fulda. Va putem oferi si anvelope pentru camioane. Va invitam sa consultati intreaga noastra oferta si sa solicitati ajutorul specialistilor.

E posibil ca anvelopele sa se deterioreze sau sa se uzeze fara ca soferul sa observe. De aceea specialistii in domeniu, recomanda verificarea periodica a starii anvelopelor. Daca au fost corect intretinute si s-au respectat toate recomandarile producatorului si specialistilor, atunci o anvelopa ar trebui sa tina un timp indelungat. Insa daca conditiile de drum si intretinerea n-a fost una corespunzatoare, atunci viata unei anvelope este una mai mica si ea trebui inlocuita intr-un timp mai scurt.

Specialistii nostri, recomanda verificarea presiunii din anvelope, o data la doua saptamani sau si mai frecvent, atunci cand conditiile de drum sunt unele dificile si anvelopele sunt exploatate la maximum.

Inlocuirea acestora presupune achizitionarea altora noi, care sa se potriveasca marcii auto pe care o aveti dar si caracteristicilor tehnice ale autoturismului.

In general, alegerea unei anvelope se face in functie de caracteristicile autoturismului din dotare dar si in stransa legatura cu anotimul la care ne raportam. Exista anvelope pentru noroi, gheata si zapada, dedicate anotimpului rece dar si anvelope pentru vara. Inlocuirea anvelopelor de vara cu cele de iarna se realizeaza atunci cand temperature scade sub 7°C.

In alegerea anvelopelor trebuie sa aveti in vedere ca toate anvelopele sa provina de la acelasi producator si sa aiba aceeasi adancime a caii de rulare.

Soferii ar trebui incurajati sa verifice periodic gradul de uzura a anvelopelor. Inspectia viziuala este foarte importanta. Ei sunt cei mai in masura sa descopere principalele probleme aparute, in legatura cu presiune in anvelope, zgomot, vibratii etc. In functie de performantele autoturismului, puteti descoperi singuri ca una sau chiar toate anvelopele trebuie inlocuite.

sursa: Comunicate de presa 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto