06.15.2021 12:55

SEAT: 16 milioane de exemplare

SEAT produce masina cu numarul 16 milioane de la începutul istoriei sale

Un Leon ecomotive argintiu marcheaza piatra de hotar.

SEAT produce masina cu numarul 16 milioane de la începutul istoriei sale

A iesit de pe linia de montaj a fabricii din Martorell masina cu numarul 16 milioane a marcii SEAT. Autovehicolul în cauza este un León Ecomotive echipat cu un motor 1,9 TDI de 105 CP cu filtru de particule diesel (DPF), si are ca destinatie de vânzare piata spaniola. Emisiile masinii sunt de doar 119 g/km de CO2 si are un consum mediu de 3,7 l/100 km în mediu extra-urban.

Presedintele SEAT Erich Schmitt si-a aratat multumirea fata de aceasta realizare. A subliniat în special “traiectoria ascendenta a activitatilor de productie ale companiei, care se datoreaza nu doar avansarilor tehnlogice dar si calitatii deosebite a produselor, proceselor tehnologice si a protectiei mediului. La aceasta a contribuit în mod semnificativ întreaga forta de munca în atingerea celor mai  înalte standarde de calitate la nivel de clasa premium.”

Primul model SEAT 1400 a iesit de pe linia de productie a companiei în Zona Franca – Barcelona pe 13 noiembrie 1953. La acel moment, cei peste 900 de muncitori ai fabricii asigurau o rata de productie de 5 masini pe zi. La momentul actual, compania are o baza de 12.000 de angajati, incluzând staff-ul Centrul Tehnic SEAT si produce aproximativ 2.000 de unitati zilnic la fabrica din Martorell.

Fabrica din Martorell produce în acest moment toata gama SEAT, cu exceptia modelului Alhambra, ce se fabrica în Palmela (Portugalia).

Atingerea acestei pietre de hotar vine într-un moment foarte important pentru SEAT, compania fiind concentrata pe atingerea obiectivelor din strategia 2018, care prevede o crestere a volumului de vânzari de pâna la 800.000 de unitati.

sursa: Topcar Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto