01.23.2022 11:53

Scadere de 12 procente

Romanii intentioneaza mai putin un urmatoarea perioada sa achizitioneze autoturisme! Cu cat? Cu 12% mai putin decat anul trecut

Intentia romanilor de a achizitiona autoturisme in perioada urmatoare a scazut cu 12%. S-a diminuat atat intentia de cumparare a masinilor rulate cu 10%, cat si intentia de cumparare a masinilor noi cu 2%, conform studiului realizat de Auto.ro cu sprijinul Daedalus Millward Brown.

Intentia romanilor de a achizitiona autoturisme a scazut cu 12%

Prin intermediul acestui studiu ne-am propus sa prezentam o imagine relevanta asupra pietei auto din Romania in mediul online, a preferintelor si intentiilor conducatorilor pentru perioada urmatoare. Tinand cont si de rezultatele studiului, implementam in mod constant instrumente utile cum ar fi aplicatia Auto.ro pentru mobil care faciliteaza procesul de vanzare – cumparare, aduce valoare serviciilor conexe din zona auto, marcheaza cresterea nivelului de confort oferit soferilor romani

Sergiu Gamureac, Director Executiv Auto.ro.

Principala optiune de achizitie a unei masini noi in perioada urmatoare este Dacia pentru 16.50% dintre respondentii studiului, in timp ce Volkswagen ocupa locul al doilea cu 13.40%, urmata de Opel cu 9.60%.

Daca ne raportam la intentia de achizitie a unei masini rulate, primele 3 locuri sunt ocupate in ordine de Volkswagen, Opel si BMW:

– 21.60% ar prefera Volkswagen

– 14% ar alege Opel

– 10.80% ar prefera marca BMW

In topul preferintelor romanilor cu privire la nivelul de satisfactie al autoturismului condus se afla marca Honda, acumuland 6.29 puncte dintr-un maxim de 7. Posesorii o recomanda datorita gradului ridicat de fiabilitate, costului rezonabil de intretinere si service.

Soferii care ruleaza masina un numar mare de kilometri anual aleg marca Mercedes. Skoda conduce topul la capitolul consum in afara orasului si s-a clasat pe locul al II-lea la costul de intretinere, in timp ce Citroen a obtinut cea mai buna nota la consumul in oras. Nissan ocupa locul al II-lea la nivelul de satisfactie in privinta service-ului, conform studiului realizat de Auto.ro.

– 19% dintre soferi prefera service-urile de marca apreciind mai mult calitatea serviciilor oferite

– 52% dintre soferi primeaza pretul oferit de service-urile independente

– 29% isi repara singuri masinile

Colaborarea dintre Auto.ro si Daedalus Millward Brown are ca scop analiza pietei auto romanesti in mediul online. Utilizand metodologia de cercetare CAWI, Daedalus Millward Brown a sustinut culegerea datelor, analiza acestora, precum si o parte din prezentarea analizei de piata pe baza chestionarelor completate de vizitatorii site-ului Auto.ro„, a mai precizat Laurentiu Serghie, Partener al firmei Daedalus Millward Brown.

“Analiza pietei auto 2012 din Romania” este al IV-lea raport anual dezvoltat de Auto.ro, lider al vanzarilor de masini si servicii auto din mediul online, in parteneriat cu compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown. Studiul a fost realizat in perioada iunie-decembrie 2012, pe un esantion reprezentativ de 11.740 de respondenti cu varsta de peste 18 ani. Metoda de cercetare folosita a fost sondajul online.

Despre Netbridge Development

Misiunea site-ului Auto.ro este de a oferi utilizatorilor instrumente care sa faciliteze procesul de vanzare, cumparare si accesul la o gama completa de servicii din domeniul auto.

In acest scop, echipa Auto.ro dezvolta permanent instrumente precum Aplicatia pentru iPhone, Aplicatia pentru Android, AutoIndex ce masoara pretul mediu al pietei auto second hand, platforma Experti Auto care ofera utilizatorilor si soferilor informatii complexe si precise pentru a lua cea mai buna decizie de vanzare sau cumparare. Aceste statistici si informatii sprijina cumparatorul privind achizitia in functie de buget, nevoi si asteptari, si totodata, ajuta vanzatorul sa isi raporteze oferta la alte modele asemanatoare si sa inteleaga evolutia pietei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto