10.17.2021 12:15

Rezultatele testelor Euro NCAP pe anul 2012

Topul celor mai sigure masini din anul 2012, conform datelor Euro NCAP, pe clase, arata astfel:

Small Family Car – Volvo V40
Large Family Car – BMW 3 Series
Small MPV – Ford B-Max si Fiat 500L
Small Off-Road – Ford Kuga
Large Off-Road – Hyundai Santa Fe
Business and Family Vans – Ford Transit Custom

Volvo V40 a obtinut scorul maxim (100%) la criteriul „Utilitatea sistemelor de siguranta” si un scor de 98% la criteriul „Protectia pasagerilor adulti”. Si in ceea ce priveste siguranta pietonilor, Volvo V40 este lider in categoria Small Family Car cu un scor de 88%.

In ceea ce priveste siguranta pasagerilor copii Volvo V40 are un scor redus – 75%, Seat Leon oferind cel mai mare grad de protectie pentru copii – 92%.

La categoria Large Family Car, comisia a avut de evaluat doar doua masini: BMW 3 Series si Volvo V60 Plug-In Hybrid. BMW 3 Series a obtinut un scor mai mare decat Volvo V60 la toate criteriile, cu exceptia „Utilitatea Sistemelor de siguranta”, unde Volvo V60 a obtinut puncatjul maxim – 100%, iar BMW 3 Series – 86%.

Ford B-Max si Fiat 500L au obtinut cele mai mari punctaje la teste, acestea oferind siguranta pasagerilor adulti de 92%, respectiv 94%. La categoria Small MPV mai intra si Dacia Lodgy, care a obtinut doar trei stele din cinci.

Ford Kuga a obtinut punctaj maxim, 100% la „Utilitatea sistemelor de siguranta” la fel si Mitsubishi Outlander, in categoria Small Off-Road. Cel mai mare grad de protectie a copiilor il ofera Subaru Forester – 91%, iar cel mai scazut Jeep Compass. Jeep Compass a obtinut doar doua stele din cinci la teste.

Hyunadai Santa Fe a avut ca si rival la categoria Large Off-Road, la testele desfasurate de Euro NCAP, Range Rover. Cele doua au obtinut punctaje apropiate si chiar egale la criteriul „Utilitatea sistemelor de siguranta” – 86%.

Ford Transit Custom este singura masina din categoria Business and Family Vans care a obtinut cinci stele la teste. La polul opus se situeaza Renault Trafic care are doar doua stele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto