01.19.2022 21:34

Renault va construi vehicule utilitare pentru Fiat

Constructorii auto Renault si Fiat au anuntat marti ca au semnat un acord potrivit caruia Renault va furniza Fiat un vehicul comercial usor bazat pe o platforma Renault, potrivit unui comunicat de presa al grupului auto francez.

2011-Renault-Trafic-Phase-III-ext-600

Productia si asamblarea vehiculului Fiat vor fi asigurate incepand din al doilea semestru al anului 2016 de Renault pe baza modelului Renault Trafic, insa designul vehiculului va fi dezvoltat de Fiat.

Acest proiect ar putea fi inmanat uzinei Renault de la Sandouville, a carui productie este in cadere libera de cinci ani. Aceasta uzina, specializata in constructia de modele de varf din gama Renault, a fost salvata in extremis de la inchidere in 2010 cand grupul Renault a acceptat sa mute productia modelului Trafic, realizata pana atunci de Nissan in Spania si de Opel in Marea Britanie.

Pentru Renault, acordul cu Fiat se adauga altor acorduri de cooperare convenite cu alti constructori europeni. Grupul francez produce deja pentru grupul german Mercedes o versiune a furgonetei sale Kangoo la uzina sa de la Maubeuge (nordul Frantei) si de asemenea, impreuna cu Smart, dezvolta vechiule mici precum Twingo III. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto